Antena Meniu Search
x

Numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut brusc în Japonia. Fenomenul i-a lăsat mască pe experţi care cu greu au găsit o posibilă explicaţie

Japonia trece printr-o experienţă neobişnuită. În timp ce majoritatea statelor asiatice se confruntă cu un nou val al pandemiei, în Japonia numărul cazurilor a scăzut brusc. Şi a scăzut până la cel mai mic nivel al său din ultimele 11 luni, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 15:42

Numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut brusc în Japonia. Fenomenul i-a lăsat mască pe experţi care cu greu au găsit o posibilă explicaţie
Japonia are în acest moment 61% din populaţia eligibilă, vaccinată - Profimedia

Fenomenul i-a lăsat mască chiar şi pe specialişti care au găsit drept posibilă explicaţie ciclicitatea răspândirii virusului. Numărul cazurilor din Tokyo a ajuns la 87, raportarea de luni, la cel mai scăzut nivel din 2 noiembrie 2020. A fost o scădere uriaşă, comparativ cu cele 5.000 de cazuri zilnice raportate în perioada vârfului epidemiologic din august 2021, perioadă în care sistemul medical japonez a fost îngenuncheat.

Tiparul a fost consemnat pe întreg teritoriul Japoniei, nu doar în Tokyo. Viteza cu care s-a redus numărul de cazuri, provocate de varianta Delta, i-a luat prin surprindere pe experţii medicali niponi.

Posibila explicaţie

O teorie tot mai apreciată în cercurile ştiinţifice ar fi aceea conform căreia, coronavirusul, cu toate variantele tale, are tendinţa de "a se deplasa" în cicluri de două luni. Jason Tetro, un expert în boli infecţioase din Canada, susţine că aceste aşa-zise cicluri reprezintă "mai mult un factor care ţine de natura umană decât de mama-natură".

Kenji Shibuya, fost director al Institutului pentru Sănătatea Populaţiei din cadrul King's College din Londra, este de părere că experţii guvernamentali s-au înşelat atunci când au presupus că virusul se răspândeşte prin intermediul unui flux crescut de persoane. "Pandemia este stimulată în principal de sezonalitate, urmată de vaccinare şi, poate, de anumite caracteristici virale pe care nu le cunoaştem deocamdată", a declarat profesorul Shibuya.

Japonia are în acest moment 61% din populaţia eligibilă, vaccinată. Guvernul de Tokyo se pregăteşte de administrarea dozei trei în speranţa că se va menţine trendul descrescător şi ţara ar putea depăşi astfel pandemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut brusc în Japonia. Fenomenul i-a lăsat mască pe experţi care cu greu au găsit o posibilă explicaţie