Antena Meniu Search
x

NYT: Joe Biden i-a spus unui aliat cheie că ia în calcul dacă să mai continue cursa

Alegeri SUA 2024. Joe Biden i-a spus unui aliat cheie că este conștient că s-ar putea să nu-și mai poată salva candidatura dacă nu poate convinge publicul american în zilele următoare că este pregătit să conducă țara încă 4 ani după dezbaterea dezastruoasă de săptămâna trecută cu Donald Trump, dezvăluie The New York Times (NYT). Potrivit Reuters, vicepreşedinta Kamala Harris este varianta principală de înlocuire a lui Biden în cursa prezidenţială dacă acesta va renunţa.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 20:07

NYT Joe Biden le-a spus aliaților săi că se gândește dacă să continue cursa
NYT Joe Biden le-a spus aliaților săi că se gândește dacă să continue cursa - Profimedia

Preşedintele american Joe Biden va acorda vineri primul său interviu de la dezbaterea cu Donald Trump, unde prestația sa a fost considerată catastrofală. Importanţi lideri democraţi au început marţi să pună la îndoială în public starea de sănătate a lui Joe Biden, în vârsta de 81 de ani, făcând un prim apel către preşedinte de a-şi retrage candidatura pentru un al doilea mandat la alegerile prezidențiale de pe 5 noiembrie. 

Potrivit NYT, Joe Biden este conștient că următoarele sale apariții publice din acest weekend, inclusiv interviul programat vineri la ABC News și mitingurile electorale din Pennsylvania și Wisconsin trebuie să  meargă bine, în caz contrar ia în calcul o retragere din cursă. Cotidianul american citează un aliat important al lui Joe Biden sub rezerva anonimatului. 

Este primul indiciu că președintele se gândește serios dacă poate reveni în cursă după prestația devastatoare de joia trecută din Atlanta, apreciază NYT. În ultimele zile s-au înmulțit îngrijorările în legătură cu șansele lui de a-l învinge pe Donald Trump și dacă este capabil de a conduce țara pentru încă patru ani.

Articolul continuă după reclamă

Un sondaj publicat miercuri, 3 iulie, de CBS News arătă că fostul președinte Donald Trump l-a devansat pe Biden, conducând cu 50% vs 48% la nivel național și cu 51% vs 48% în așa-numitele swing states, cu o populaţie însemnată şi care oscilează între republicani şi democraţi. 

Un alt sondaj publicat marți, 2 iulie, de CNN arată că Trump îl conduce pe Biden cu 49% la 43%. În schimb, un sondaj Reuters/Ipsos îi dă pe cei doi la egalitate cu 40%.

Biden are programată pentru miercuri seară o întâlnire cu guvernatorii democrați la Casa Albă. Echipa sa de campanie lua în calcul încă de weekendul trecut o serie de evenimente media, inclusiv interviuri, pentru a repara daunele de imagine produse de dezbaterea cu Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » NYT: Joe Biden i-a spus unui aliat cheie că ia în calcul dacă să mai continue cursa