Antena Meniu Search
x

Familia lui Joe Biden insistă să continue cursa prezidențială. Fiul său Hunter l-a implorat să nu renunţe - NYT

Alegeri SUA 2024. Familia președintelui Joe Biden insistă ca acesta să continue cursa prezidențială iar una dintre cele mai puternice voci care îl imploră să reziste presiunilor de a renunța a fost cea a fiul său, Hunter Biden, relatează The New York Times (NYT). Amintim că Hunter Biden a fost găsit vinovat  în plină campanie de deţinere ilegală a unei arme de foc şi riscă teoretic 25 de ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 12:05

Familia lui Joe Biden insistă să continue cursa prezidențială. Fiul său Hunter l-a implorat să nu renunţe - NYT
Familia lui Joe Biden insistă să continue cursa prezidențială. Fiul său Hunter l-a implorat să nu renunţe - NYT - Profimedia

Reunită la Camp David în weekend, familia președintelui Joe Biden a insistat ca acesta să continue cursa prezidențială în ciuda prestaţiei dezastruoase în dezbaterea de săptămâna trecută. Unii membri ai familiei și-au exprimat chiar în privat exasperarea cu privire la modul în care a fost pregătit Biden de către stafful său pentru eveniment, dezvăluie NYT, citând persoane apropiate familiei. 

Familia lui Biden e de părere că acesta poate încă să arate țării că este capabil să servească alţi patru ani, deşi este conștientă de cât de slab s-a prezentat la dezbaterea cu Donald Trump. Mai mult, Biden a cerut idei de la consilieri despre cum să procedeze mai departe. Iar stafful său a discutat strategia pentru a repara situaţia, dacă ar trebui să țină o conferință de presă sau să acorde la interviuri, dar încă nu s-a decis nimic.

Potrivit NYT, una dintre cele mai puternice voci care l-au implorat pe Biden să nu abandoneze cursa pentru preşedinţie a fost fiul său, Hunter Biden, pe care președintele s-a bazat de multă vreme pentru sfaturi, a spus una dintre persoanele aflate la curent cu discuțiile.

Articolul continuă după reclamă

Hunter Biden vrea ca americanii să vadă versiunea tatălui său pe care el o cunoaște, adică hotărât şi stăpân pe el, şi nu pe președintele bătrân şi încurcat pe care americanii l-au văzut joi seară. Şi alți membri ai familiei s-au arătat interesaţi cum ar putea fi de ajutor. Unul dintre nepoții președintelui și-a exprimat interesul să se implice mai mult în campanie, discutând cu influenceri pe rețelele de socializare. 

Pe acelaşi subiect

Democraţii au dat vina public pe consilierii care au pregătit dezbaterea

Furia în rândul democraţilor a fost evidentă în weekend când John Morgan, un donator de top pentru Partidul Democrat, a dat vina public pe consilierii care au pregătit dezbaterea: Ron Klain, fost șef de cabinet, Anita Dunn, consilier principal la Casa Albă, și soţul ei Bob Bauer, avocatul personal al președintelui. "Biden a fost păcălit prea mult timp de valoarea Anitei Dunn și a soțului ei...Trebuie să plece... AZI....A fost malpraxis politic", a transmis John Morgan. Bob Bauer a jucat rolul lui Trump la repetiţiile pentru dezbatere.

Familia preşedintelui se întreabă şi de ce Ron Klain, care a condus pregătirile pentru dezbatere a permis ca Biden să fie supraîncărcat cu statistici. În plus, familia s-a supărat că Biden, care a sosit bronzat la dezbaterea de la Atlanta, a fost machiat pentru a arăta palid. 

După dezbatere, Biden a recunoscut în privat și în public că nu s-a descurcat bine și a sunat consilieri de încredere precum Ron Klain, Ted Kaufman, consilier și prieten, și Jon Meacham, istoric și consilier informal, precum și donatori cheie și figuri importante ale partidului. Preşedintele a vrut mai degrabă să verifice ce spun oamenii, decât să ceară sfaturi, au spus două persoane aflate la curent cu situaţia.

Deşi echipa de campanie a lui Joe Biden a respins puternic ideea unei retrageri a lui Joe Biden şi înlocuirea sa cu un alt candidat cu doar câteva săptămâni înainte de votul pentru a oficializa nominalizarea sa, mulți democrați, inclusiv unii care lucrează pentru președinte, au spus că uşa nu s-a închis complet pentru acest scenariu 

Biden este un om mândru iar șansele ca el să meargă în continuare în ciuda adversităţilor sunt de 4 sau 5 la 1, potrivit surselor citate. Acestea susţin că singurul mod în care Biden și-ar putea schimba planul este dacă i s-ar permite o ieșire demnă, prin care şi-ar asuma meritul pentru înfrângerea lui Trump în 2020 şi repararea țării, servind drept tranziție către următoarea generație, scrie NYT. 

Sondaj: 45% dintre democrați vor ca Biden să fie înlocuit

Un nou sondaj realizat de CBS News arată că există un sentiment puternic în rândul alegătorilor democrați ca Biden să cedeze locul unui candidat mai tânăr. 45% dintre democrați au spus că vor un candidat diferit pentru a lupta cu Trump. Dintre toţi alegătorii doar 27% cred că Biden are sănătatea mintală și cognitivă pentru a servi ca președinte, în scădere de la 35% înainte de dezbatere. Aliați democrați precum Raphael Warnock, Wes Moore şi Nancy Pelosi au participat duminică la talk-show-uri pentru a-l apăra pe președinte.

Dacă ar avea loc discuții importante cu familia despre viitorul președintelui, acestea nu ar avea loc la Camp David, unde prea mulți oameni din afara familiei ar putea avea acces la informaţii, au spus sursele citate de NYT. Familia Biden plănuise înainte de dezbatere să-și petreacă weekendul la Camp David şi pentru a participa la o ședință foto cu Annie Leibovitz. A fost prima dată când întreaga familie s-a adunat de când Hunter Biden a fost condamnat pentru deţinere ilegală de armă. 

Un înalt oficial al administrației care nu a fost autorizat să discute a spus că există o dezbatere cu privire la strategia prin care preşedintele să meargă mai departe, dar nu despre retragerea sa. 

Prestaţia lui Biden de la mitingurile electorale și strângerile de fonduri după dezbatere este mai în concordanță cu ceea ce vor consilierii săi, adică un om plin de energie, emfatic și dispus să continue să lupte până în noiembrie. Cu toate astea, unii consilieri nu au fost fericiți să-l vadă că citeşte discursul de pe prompter, o practică încurajată de unii consilieri care vor o abordare mai disciplinată chiar și în medii informale. Un consilier a spus că Biden a fost "speriat" să renunţe la o abordare informală în ultimele luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Familia lui Joe Biden insistă să continue cursa prezidențială. Fiul său Hunter l-a implorat să nu renunţe - NYT