Antena Meniu Search
x

Michelle Obama, singurul posibil candidat al democraţilor care îl conduce pe Trump în sondaje - Reuters/Ipsos

Alegeri SUA 2024. Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos arată că unul din trei democraţi crede că Joe Biden ar trebui să-şi retragă candidatura. În plus, Michelle Obama este singurul posibil candidat democrat pentru Casa Albă care îl conduce pe Trump în sondaje cu 50% vs 39%. 

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 10:56

Michelle Obama, singurul posibil candidat al democraţilor care îl conduce pe Trump în sondaje - Reuters/Ipsos
Michelle Obama, singurul posibil candidat al democraţilor care îl conduce pe Trump în sondaje - Reuters/Ipsos - Profimedia

Ancheta sociologică Reuters/Ipsos, desfăşurată timp de două zile şi publicată pe 2 iulie, arată că atât Trump (78 de ani), cât şi Biden (81 de ani) sunt la egalitate şi păstrează sprijinul din partea a câte 40% din alegătorii înregistraţi, ceea ce sugerează că actualul preşedinte nu a pierdut teren după dezbaterea de săptămâna trecută . Un alt sondaj publicat tot pe 2 iulie de CNN arată că Trump îl conduce pe Biden cu 49% la 43% pentru alegerile prezidențiale din SUA, de pe 5 noiembrie. 

 Unul din trei democraţi crede că Joe Biden ar trebui să-şi retragă candidatura

Unul din trei democraţi crede că preşedintele Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în urma prestaţiei sale din dezbatere, mai indică sondajul Reuters/Ipsos. Aproximativ 32% din democraţii intervievaţi în sondaj au afirmat că Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatură în urma dezbaterii televizate în care nu a reuşit să răspundă convingător la atacurile lansate de rivalul său republican.

Articolul continuă după reclamă

Michelle Obama, singurul posibil candidat democrat care îl conduce pe Trump în sondaje

Pe acelaşi subiect

Dintre numele unor democraţi cunoscuţi prezentate celor intervievaţi, doar Michelle Obama, soţia fostului preşedinte democrat Barack Obama, l-a surclasat pe Biden, ea fiind creditată cu 50% din intenţiile de vot în cazul în care s-ar confrunta cu Donald Trump, care ar obţine 39% din voturi. Michelle Obama a declarat însă de mai multe ori că nu intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al SUA. 

Joe Biden a promis că va rămâne în cursa pentru Casa Albă. Dar dacă ar renunţa, democrații vehiculaţi ca posibili înlocuitori au rezultate la fel sau mai proaste decât Biden împotriva lui Trump în confruntări ipotetice, potrivit sondajului Reuters.  Vicepreședintele Kamala Harris, de exemplu, este în spatele lui Trump cu un punct procentual, 42% vs 43%, o diferență care se încadrează în marja de eroare de 3,5% a sondajului. Practic stă la fel ca Biden în sondaje, scrie Reuters. 

Potrivit Reuters, în ultimele luni Kamala Harris a ieșit din umbra lui Biden, devenind o voce cheie pentru dreptul la avort. 81% dintre alegătorii democrați au o părere favorabilă despre Harris, comparativ cu 78% în cazul lui Biden. Doar 18% dintre democrați cred că Harris ar trebui să fie înlocuită de Biden din funcţia de vicepreședinte în cursa electorală, în timp ce 71% nu sunt de acord.

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom, o stea în ascensiune în cadrul Partidului Democrat, cu aspiraţii pentru Casa Albă în viitor, stă mai slab în sondaje, comparativ cu Trump. Dacă ar candida în locul lui Biden, ar fi ales de 39% versus 42% Trump.  Niciunul dintre democrații testați în confruntări directe împotriva lui Trump nu a declarat oficial că vrea să candideze în noiembrie, iar unii dintre ei sunt abia recunoscuți la nivel național, scrie Reuters. 

Aproximativ 70% dintre democrați au spus că nu au auzit niciodată de guvernatorul din Kentucky Andy Beshear, pe care unii donatori democrați îl consideră un candidat bun. Şi guvernatoarea din Michigan Gretchen Whitmer este în spatele lui Trump cu 36% vs la 41%, în timp ce guvernatorul din Illinois J.B. Pritzker ar fi ales de 34%, comparativ cu 40% Trump. Sondajul Reuters/Ipsos, care a fost realizat online, a chestionat 1.070 de adulți din întreaga țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » Michelle Obama, singurul posibil candidat al democraţilor care îl conduce pe Trump în sondaje - Reuters/Ipsos