Antena Meniu Search
x

O asistentă medicală a reuşit să scape de închisoare, după ce s-a folosit de cardul unei paciente, la doar 17 minute de când bătrâna a murit, în Anglia

O asistentă, care lucra într-un spital Covid, s-a folosit de cardul unei paciente care a murit ca să cumpere chipsuri de la un atomoat, la doar 17 minute după ce bătrâna a murit.

de Monica Palade

la 10.06.2021, 16:28

Ayesha Basharat, 23 de ani, a scăpat deocamdată de închisoare după ce i-a luat cardul bătrânei de 83 de ani, în Birmingham's Heartlands Hospital, pe 24 ianuarie. Un doctor a înregistrat moartea bătrânei la 1.56 PM, iar Basharat a fost surprinsă de cameră la automat câteva minute mai târziu. Mai târziu, a mai făcut o plată de o liră sterlină şi a mai încercat să se folosească de cardul contactless încă de două ori când s-a întors la muncă patru zile mai târziu.

Dar la acel moment, cardul a fost anulat, iar poliţiştii au arestat-o în timpul turei sale, când încă se mai afla în posesia cardului victimei. Iniţial, asistenta a declarat că l-a găsit pe podea şi că „l-a confundat” cu propriul său card ca să îşi cumpere gustările. Însă la audierile de la tribunal, s-a demonstrat că cele două carduri aveau culori diferite, iar Basharat a ignorat protocolul spitalului privind bunurile pierdute ale pacientului.

Condamnată pentru două infracţiuni

Pe 9 iunie, la Crown Court din Birmingham, asistenta a recunoscut furtul şi frauda. Însă a evitat închisoarea, după ce a primit două condmanări de cinci luni, ambele suspendate pentru 18 luni.

Ofițerul de anchetă, detectivul Andrew Snowdon, de la poliția din West Midlands, a declarat: „Aceasta a fost o încălcare urâtă a încrederii și a provocat tulburare pentru familia victimei. Trebuiau să se împace cu moartea de Covid a unei persoane dragi, iar apoi lipsa cardului bancar - și apoi, desigur, să realizeze faptul că acesta a fost luat de cineva care ar fi trebuit să aibă grijă de ea. Ofițerul nostru de legătură al spitalului a lucrat îndeaproape cu echipa de securitate Heartlands pentru a aduna dovezi în acest caz. Aș dori să le mulțumesc lor și familiei victimei pentru sprijinul acordat în timpul anchetei. Îi doresc familiei tot binele și cu această convingere sper că vor putea trece de la acest episod supărător”.

Un purtător de cuvânt al University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust a declarat: „Ayesha Basharat a fost imediat suspendată când a apărut acest incident și s-au luat toate măsurile pentru a susține familia pacientei. Fundaţia a sprijinit pe deplin Poliția cu investigațiile lor și ca urmare a condamnării doamnei Basharat. Am dori să ne cerem scuze sincer familiei pentru experiența trăită; acest incident este rușinos și a scăzut în mod clar standardele ridicate de integritate pe care le așteptăm cu toții de la angajații NHS”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O asistentă medicală a reuşit să scape de închisoare, după ce s-a folosit de cardul unei paciente, la doar 17 minute de când bătrâna a murit, în Anglia