Antena Meniu Search
x

O asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat din Neamț transferat pentru operație la Iași

Situație halucinantă în Neamț, unde o asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat de 54 de ani, care era transferat de la Spitalul din Roman la Iaşi, pentru a fi operat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.04.2021, 11:51

O asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat Neamț transferat pentru operație la Iași - Hepta
  • Un pacient a fost transferat de la Roman la Iaşi fără degetul amputat.
  • Asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia şi recipientul cu gheaţă în care se afla inelarul bărbatului.

Bărbatul din Piatra Neamţ a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, luni dimineaţă, în jurul orei 8.25.

Omul prezenta o "plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere". Potrivit reprezentanţilor Spitalului Roman, bărbatul de 54 de ani își pierduse degetul în urma unui accident de muncă.

Pacientul a fost examinat radiologic, iar între timp, medicul urgentist a solicitat transferul la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași, pentru Secția Chirurgie plastică.

Asistenta a uitat degetul pacientului la Roman

Pe acelaşi subiect

La 9.10 s-a primit avizul de transfer, iar la ora 9.50 pacientul a fost preluat de ambulanţă. Doar că pe drum și-au dat seama că au uitat degetul pacientului la Roman.

Medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-ar fi pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află într-un recipient, dar femeia a omis să îl ia.

"Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul 'Sfântul Spiridon' Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist Romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9.50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia", a transmis Spitalul Municipal Roman, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

"La ora 10,10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanţă şi la 10,30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul din Iaşi", se mai arată în mesajul oficial al spitalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat din Neamț transferat pentru operație la Iași