O asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat din Neamț transferat pentru operație la Iași

De Veronica Micu.
Publicat: 07.04.2021, 11:45.
Actualizat: 07.04.2021, 11:51

Situație halucinantă în Neamț, unde o asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat de 54 de ani, care era transferat de la Spitalul din Roman la Iaşi, pentru a fi operat.

O asistentă de pe ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat Neamț transferat pentru operație la Iași

Hepta

Bărbatul din Piatra Neamţ a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, luni dimineaţă, în jurul orei 8.25.

Omul prezenta o "plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere". Potrivit reprezentanţilor Spitalului Roman, bărbatul de 54 de ani își pierduse degetul în urma unui accident de muncă.

Citește și:

Pacientul a fost examinat radiologic, iar între timp, medicul urgentist a solicitat transferul la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași, pentru Secția Chirurgie plastică.

Asistenta a uitat degetul pacientului la Roman

La 9.10 s-a primit avizul de transfer, iar la ora 9.50 pacientul a fost preluat de ambulanţă. Doar că pe drum și-au dat seama că au uitat degetul pacientului la Roman.

Medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-ar fi pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află într-un recipient, dar femeia a omis să îl ia.

"Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul 'Sfântul Spiridon' Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist Romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9.50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia", a transmis Spitalul Municipal Roman, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

"La ora 10,10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanţă şi la 10,30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul din Iaşi", se mai arată în mesajul oficial al spitalului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Gina Pistol, declarații emoționante la o lună de la nașterea fetiței. ”Am impresia că o cunosc de o viață”
spynews.ro
Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedați
gandul.ro
Războiul Gigi Becali - Anamaria Prodan explodează iar! Ce spune miliardarul de impresara care vrea bani de la fotbalistul Man
prosport.ro
A crezut mult timp că în podul ei se află un animal, dar când a fost să verifice, a rămas terifiată! Ce se ascundea printre lucrurile vechi
redactia.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2021. Leii își pot întâlni sufletul pereche. Descoperă ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Ximena Duque s-a vaccinat împotriva Covid-19. Actrița vorbește deschis despre decizia sa
tvhappy.ro
Povestea omului pe care soția și soacra au plănuit să-l omoare și a scăpat
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro