Antena Meniu Search
x

O barcă cu migranţi s-a scufundat în Malaezia. Bilanţul tragediei: 11 morţi şi 25 de dispăruţi

Cel puțin 11 imigranți indonezieni au murit, iar alţi 25 sunt dispăruți, după ce o barcă s-a scufundat în largul mării din sudulu Malaeziei, au declarat autoritățile.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 12:29

Soldaţii aducând barca la ţărm
Soldaţii aducând barca la ţărm - Profimedia

Indonezienii care caută de lucru încearcă uneori să intre ilegal în Malaezia, ţara vecină, fac de cele mai multe ori traversări maritime cu bărci instabile, iar accidentele au loc în mod regulat, scrie France24.

Nava, despre care se crede că transporta 50 de migranți, s-a răsturnat în această dimineață în largul statului Johor, din sudul Malaeziei, a spus paza de coastă, care ulterior a ridicat numărul la 60. Soldații aflați în patrulă au descoperit cadavrele a șapte bărbați și patru femei pe țărm, a declarat pentru AFP șeful pazei de coastă amiralul Mohamad Zubil Mat Som.

Zeci de persoane sunt în continuare dispărute

Alte 14 persoane au fost găsite în viață în urma călătoriei, pe o insulă indoneziană din apropiere și au fost luate în custodie, a spus paza de coastă. Se crede că cei dispăruți s-au ascuns sau s-au înecat, iar autoritățile au trimis bărci și o aeronavă pentru a-i căuta.

Pe acelaşi subiect

„Regretăm profund această tragedie mortală”, a declarat Mohamad Zubil pentru AFP. „Îndemn migranții să nu intre ilegal în Malaezia”, a adăugat el.

Malaezia relativ bogată găzduiește milioane de migranți din părțile mai sărace ale Asiei, mulți dintre ei fără acte. Veniţi aici, ei încep să lucreze în diferite indutrii, inclusiv construcții și agricultură.

O tragedie asemănătoare a avut loc luna trecută, când cel puţin 31 de imigranți s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Canalul într-o barcă gonflabilă pentru a ajunge în Marea Britanie, au transmis poliţiştii într-un raport. Un oficial al pazei de coastă a declarat că o operațiune de salvare este în acest moment în desfășurare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O barcă cu migranţi s-a scufundat în Malaezia. Bilanţul tragediei: 11 morţi şi 25 de dispăruţi