Antena Meniu Search
x

O caravană cu 6.000 de migranți se îndreaptă spre SUA, în timpul Summitului Americilor: „Sunt țări care se prăbușesc din cauza sărăciei"

O caravană cu mii de migranți, cei mai mulți provenind din Venezuela, America Centrală și Caraibe, se îndreaptă spre Statele Unite, scrie Reuters, în timpul Summitului Americilor care are loc la Los Angeles.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 12:18

Vezi și

Cel puțin 5.000 de persoane au părăsit orașul mexican Tapachula. Institutul Național pentru Migrație din Mexic nu a oferit o estimare a numărului de participanți, însă activiștii pentru migrație au spus că grupul ar putea fi una dintre cele mai mari caravane de migranți, din regiune, din ultimii ani.

Organizatorul caravanei, Luis Garcia Villagran, a spus că în grup sunt reprezentanți ai diferitelor naționalități din America de Sud și America Centrală, din țări afectate de sărăcie și violență.

„Sunt țări care se prăbușesc din cauza sărăciei și a violenței. Îi îndemnăm cu fermitate pe cei care participă la summit să se uite la ce se întâmplă și ce s-ar putea întâmpla chiar mai des în Mexic, dacă nu se face ceva în curând”.

Președintele american Joe Biden va anunța un pact regional privind migrația în cursul acestei săptămânii.

Miile de migranți, inclusiv numeroși copii, și-au început călătoria prin ploaie și s-au răsfirat pe mai multe benzi ale autostrăzii. Astfel de caravane s-au mai organizat și în 2018 și 2019. 

„Vrem un viitor mai bun pentru copiii noștri... vrem să traversăm Mexicul fără probleme”, a declarat un participant. „Cu voia lui Dumnezeu, ei pot vorbi și rezolva asta”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O caravană cu 6.000 de migranți se îndreaptă spre SUA, în timpul Summitului Americilor: „Sunt țări care se prăbușesc din cauza sărăciei"