Antena Meniu Search
x

O elevă din Franţa a făcut stop-cardiac şi a murit, în timpul unui atac armat lângă şcoala sa. Tânăra se afla în sala de clasă

O adolescentă de 14 ani a decedat în urma unui stop cardiac în timp ce liceul său era în izolare în urma unui atac cu cuţitul petrecut joi într-o şcoală din apropiere într-o comună la nord de Strasbourg, în estul Franţei, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 14:20

O elevă din Franţa a făcut stop-cardiac şi a murit, în timpul unui atac armat lângă şcoala sa. Tânăra se afla în sala de clasă
O elevă din Franţa a făcut stop-cardiac şi a murit, în timpul unui atac armat lângă şcoala sa. Tânăra se afla în sala de clasă - Shutterstock

Fata fusese salvată de profesori care au sunat foarte repede serviciile de pompieri din Souffelweyersheim, în Alsacia, însă ea a decedat la sfârşitul după-amiezii, a explicat pentru AFP directorul Olivier Faron"Cu nespusă tristeţe am aflat despre decesul unei tinere liceene, victima unui stop cardiac în timpul procedurii de punere în siguranţă în marja atacului cu cuţitul în apropierea instituţiei sale de învăţământ", a reacţionat ministrul educaţiei naţionale, Nicole Belloubet, la solicitarea AFP.

Joi după-amiază, directorul şcolii primare a declanşat o alertă după ce două eleve ar fi fost atacate cu cuţitul în exteriorul instituţiei de către un individ ce prezenta antecedente psihiatrice. Pe lângă şcoala respectivă, a fost plasat în izolare şi liceul, situat la câteva zeci de metri distanţă. "Noi am pus în aplicare procedura de izolare. Cadrele didactice au făcut-o în mod extrem de precis şi riguros, dar, din nefericire, această liceeană a cunoscut un episod de stres foarte puternic care a provocat acest stop cardiac", a afirmat directorul.

Vineri dimineaţă, mai mulţi poliţişti erau în dispozitiv în faţa liceului, în timp ce supraveghetorii îi introduceau pe elevi. "Fiul meu este independent, de obicei face singur traseul cu bicicleta, dar în dimineaţa asta i-a fost teamă. Am venit doar să-i strângem lucrurile şi o să-l ţin cu mine astăzi. I-a fost foarte greu să adoarmă azi-noapte", a explicat pentru AFP mama unul elev. "În şcoala primară, exerciţiul de izolare s-a desfăşurat aproape ca un joc, însă aici a fost poate un pic prea direct. El a crezut că în şcoală era o persoană înarmată. Auzeau uşi trântindu-se, dar în realitate erau doar celelalte clase, care se izolau şi ele", a mai relatat aceasta.

Atac armat lângă o şcoală din Franţa. Două eleve au fost rănite

Pe acelaşi subiect

Joi, în momentul în care a fost dată alerta, clasele au închis uşile, iar elevii s-au ascuns sub mese. Autorul atacului nu a intrat în nicio clădire. Procurorul din Strasbourg, Yolande Renzi, a declarat joi că vor trebui făcute investigaţii spre a se stabili în ce condiţii a intervenit acest stop cardiac.

"Nu există soluţie perfectă şi vom analiza în profunzime ce anume s-a întâmplat. Dacă există învăţăminte de tras, le vom trage. Dar profesorii au făcut cu adevărat ceea ce era necesar", a mai comentat directorul. "Suntem devastaţi, fără glas. Nu pot să vă spun dacă această fată prezenta o patologie cardiacă sau nu", a declarat Georges Schuler, primarul din Reichstett, comuna de reşedinţă a liceenei.

Conform prefecturii departamentului Bas-Rhin, prezenţa jandarmeriei în preajma instituţiilor şcolare a fost întărită. Parchetul din Strasbourg a anunţat că cele două fete vizate de atac au răni fizice uşoare şi au părăsit rapid spitalul. Atacatorul, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinut. A fost deschisă o anchetă pentru tentative voluntare de omor împotriva unor minore de 15 ani şi rebeliune. "Motivaţiile suspectului principal rămân necunoscute în acest stadiu', a mai indicat parchetul, menţionând 'fragilităţi psihiatrice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » O elevă din Franţa a făcut stop-cardiac şi a murit, în timpul unui atac armat lângă şcoala sa. Tânăra se afla în sala de clasă