Antena Meniu Search
x

O familie de sirieni, care a supraviețuit cutremurului din Turcia, a murit într-un incendiu. Părinții și cei 5 copii se adăposteau într-o casă de lut

O familie de șapte sirieni, dintre care cinci copii, care a supraviețuit cutremurului din sudul Turciei, a murit, vineri, într-un incendiu izbucnit în casa în care se refugiase, din centrul țării.

de Redactia Observator

la 17.02.2023 , 13:06

O familie de sirieni, care a supraviețuit cutremurului din Turcia, a murit într-un incendiu. Părinții și cei 5 copii se adăposteau într-o casă de lut
O familie de sirieni, care a supraviețuit cutremurului din Turcia, a murit într-un incendiu. Părinții și cei 5 copii se adăposteau într-o casă de lut - Twitter

Potrivit agenției de știri DHA, familia fugise din districtul Nurdagi, provincia Gaziantep, puternic afectat de cutremur, și a mers la rude, la periferia orașului Konya.

Incendiul, care a izbucnit în jurul orei 3 dimineața, a fost provocat de soba care încălzea căsuța de lut în care dormea familia. Imaginile difuzate de DHA arată casa distrusă în mare parte de flăcări, în mijlocul unui câmp înzăpezit.

Cele șapte persoane care au murit sunt un cuplu și cei cinci copii ai lor, cu vârste de 13, 8, 6 și 4 ani, a relatat agenția de presă de stat Anadolu. Alte cinci persoane din aceeași familie au fost rănite în incendiu.

Articolul continuă după reclamă

Bilanțul a depășit 42.000 de morți în Turcia și Siria

Turcia găzduiește 3,7 milioane de refugiați sirieni care au fugit din calea războiului care a devastat țara lor începând din 2011, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Bilanțul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit Turcia și Siria la 6 februarie a depășit 42.000 de morți, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că Joe Biden ar putea face faţă unui nou mandat la Casa Albă?
Observator » Stiri externe » O familie de sirieni, care a supraviețuit cutremurului din Turcia, a murit într-un incendiu. Părinții și cei 5 copii se adăposteau într-o casă de lut