Antena Meniu Search
x

O febră hemoragică nedeterminată a făcut 13 victime

Din 11 august, un tip nedeterminat de febră hemoragică a făcut treisprezece victime în nord-vestul Republicii Democratice Congo.

 Din 11 august, un tip nedeterminat de febră hemoragică a făcut treisprezece victime în nord-vestul Republicii Democratice Congo. Alerta este maximă mai ales că aici a fost descoperit virusul Ebola ce a provocat peste 1.300 de morţi în Africa de Vest.

"Treisprezece persoane au murit de la 11 august de o febră hemoragică de origine nedeterminată. Cele treisprezece persoane decedate prezentau febră, diaree, vărsături şi, în fază terminală vomitau materii negricioase", a precizat doctorul Felix Kabange Numbi.

Circa 80 de persoane care au fost în contact cu bolnavii decedaţi sunt urmărite la domiciliu la Boende Moke, Lokolia, Watsikengo şi Lokula, localităţi situate în nord-vest, a adăugat ministrul congolez. Ele vor fi supravegheate zilnic timp de 21 de zile.

În caz de febră, diaree, vărsături sau orice formă de hemoragie, ele vor fi duse în centre de sănătate, la Lokolia şi Watsikengo, a adăugat el. Lokolia şi Watsikengo, situate la o distanţă de 30 de kilometri, sunt epicentrele bolii. Autorităţile au creat în cele două localităţi comisii desemnate să urmărească bolnavii, măsurile de igienă şi înhumarea în siguranţă a victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O febră hemoragică nedeterminată a făcut 13 victime