Antena Meniu Search
x

Video O femeie a rezistat 11 zile sub munții de beton, în Turcia. Rudele îi pregătiseră deja mormântul

Peste 44.000 de morţi după cutremurele din Turcia şi Siria. Este cel mai nou bilanţ. În acest timp, tot mai puţini oameni sunt salvaţi de sub ruine - patru în ultimele 24 de ore. Seismologii turci avetizează cu un nou cutremur ar putea să lovească Turcia în următoarele zile.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 22:23

Vezi și

261 de ore. Atât a petrecut Mustafa sub grămezile de beton. Nicio rudă şi nici măcar salvatorii nu credeau că mai este în viaţă după atâtea zile fără mâncare, apă şi căldură.

"Ce mai faci, draga mea?", întreabă Mustafa. "Eşti bine?". "Momentan, nu am nicio problemă. Sunt la spital, momentan, dar oriunde este mai bine acum. Nu e nicio problemă", a răspuns acesta. 

Vocea de la capătul liniei i-a dat putere. La final, în semn de mulţumire, Mustafa a sărutat uşor mâna medicului care i-a făcut legătura cu cei dragi.

Un băiat de 12 ani, scos de sub dărâmături după 260 de ore

Pe acelaşi subiect

Într-o altă salvare miraculoasă, echipele de căutare l-au găsit pe Osman. Are doar 12 ani. Şi el a petrecut mai bine de 260 de ore sub dărâmături. O femeie a fost şi ea scoasă în viaţă la 11 zile de la cutremur. Rudele spun că îi pregătiseră mormântul. Soţul şi copiii ei sunt de negăsit.

Salvările sunt din ce în ce mai puţine. Aşa că echipele de intervenţie, care au venit din alte ţări, să dea o mână de ajutor, se întorc rând pe rând acasă. Este şi cazul salvatorilor români.

Adrian Dinu, locotenent colonel: Ne-am confruntat cu o imagine apocaliptică, chiar dacă sunt salvatori şi unii facem de zeci de ani meseria asta. A fost şocant pentru noi la început şi aici mă refer la miile de clădiri prăbuşite pe care le-am văzut. O misiune foarte grea, dar consider că am dus-o la bun sfârşit în mod corespunzător. 

Salvatorii români au reuşită să scoată de sub ruine un tânăr de 35 de ani.

Adrian Dinu, locotenent colonel: Acea misiune şi acea reuşită cu bărbatul de 35 de ani pe care l-am salvat dupa 7 ore si jumatate. A fost o luptă crâncenă ptc spaţiul era impropriu şi nu avea legătură cu existenţa vieţii şi cu viaţa. In schimb, omul acela a supravietuit si a supravietuit si datorita noua si ne bucuram pentru asta.

Suporterii turci le-au mulțumit salvatorilor români

Aseară suporterii turci le-au mulțumit salvatorilor români într-o scenografie emoționantă în timpul meciului dintre Trabzonspor şi Basel din Conference League. Ei au afişat un banner cu un pompier, care ţine un copil în braţe, iar pe casca lui apar steagurile tuturor ţărilor care au participat la operaţiunile de căutare.

Peste 13 milioane de oameni au fost afectaţi de valul de seisme din Turcia. Mii dorm sub cerul liber sau în sere, pe câmp. Seismologii turci spun că se aşteaptă ca un nou cutremur să lovească ţara în zilele următoare, iar magnitudinea lui ar putea depăşi 5. Cele două sesime de pe 6 februarie au avut până acum 4.700 de replici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O femeie a rezistat 11 zile sub munții de beton, în Turcia. Rudele îi pregătiseră deja mormântul