Antena Meniu Search
x

O femeie care credea că are o relaţie virtuală cu Bruno Mars a ajuns să piardă o sumă uriaşă de bani, după ce a fost păcălită, în SUA

Dragostea poate fi oarbă. Cel puţin aşa a fost în cazul unei femei din Texas, SUA, care credea că are o relaţie amoroasă online cu artistul Bruno Mars. Într-un final, ea şi-a dat seama că a fost păcălită să trimită cecuri în valoare de 100.000 de dolari omului real care se afla în spatele contului fals.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 12.02.2021, 07:57

Ea a pierdut o uriaşă sumă de bani
O femeie din Texas a crezut că are o relaţie online cu artistul Bruno Mars - Getty Images
  • O femeie a crezut că are o relaţie cu Bruno Mars
  • În urma poveştii, ea a pierdut o uriaşă sumă de bani

O femeie îndrăgostită, care credea că se află într-o poveste romantică online cu cântărețul și compozitorul Bruno Mars, şi-a dat seama într-un final că a fost înșelată cu 100.000 de dolari, de către doi bărbați. 

Femeia din Texas, SUA, în vârstă de 63 de ani, a declarat poliției că a creat un profil de Instagram în speranța că îşi va găsi dragostea. Curtea a aflat că cineva care pretindea că este Bruno Mars a contactat-o pe aceasta, susţinând că este interesat să înceapă o relație.

Femeia s-a îndrăgostit până peste cap de ''falsul'' Bruno, după ce au interacţionat de mai multe ori online, în special pe Instagram, şi nu numai. 

Singurul mod în care cei doi puteau fi împreună: banii

Cel care stătea în spatele contului i-ar fi trimis nenumărate fotografii din turneul din SUA, în încercarea de a dovedi că este chiar artistul câștigător al premiilor Grammy. El a convins-o că ar putea să abandoneze restul spectacolelor și să vină în întâmpinarea ei dacă îi va trimite bani pentru cheltuielile de turneu. 

Potrivit anchetatorilor, victimei i s-a cerut să scrie un cec de 10.000 de dolari și apoi, două zile mai târziu, să trimită mai multe, de această dată în valoare de 90.000 de dolari. Conturile bancare despre care falsul Bruno pretindea că aparțineau unui prieten al trupei erau de fapt chiar ale rezidentului din Houston, pe numele său Chinwendu Azuonwu, și presupusului său complice, Basil Amadi.

Un procuror asistent care se ocupă de caz a declarat că cei care fac fraude online pot fi foarte convingători: ''Vor petrece luni întregi vorbind cu oamenii online. Uneori chiar vor împrumuta bani și îi vor returna, pentru a consolida încrederea. Sunt artiști foarte sofisticați''.

Azuonwu a fost acuzat de spălare de bani de gradul al treilea luna trecută, dar a fost arestat abia săptămâna aceasta. Întrebat de poliție, omul a susținut că nu-l cunoaște pe Amadi, dar intervievat separat, Amadi a spus o altă poveste.

Azuonwu a mai adăugat că nu știe cum au fost depuse zecile de mii de dolari în contul său. Banii au fost retrași de atunci și nu pot fi acum contabilizați, potrivit dailystar.co.uk.

În instanța de judecată, cauțiunea lui Azuonwu a fost stabilită la 30.000 de dolari. Dacă este condamnat, fiecare dintre acuzați se confruntă cu până la 10 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O femeie care credea că are o relaţie virtuală cu Bruno Mars a ajuns să piardă o sumă uriaşă de bani, după ce a fost păcălită, în SUA