Antena Meniu Search
x

Video O femeie care și-a lăsat soțul în Ucraina își strânge fetițele la piept. ”Mi-a promis: Tania, voi salva casa noastră!”

La granița Ucrainei cu Polonia, mii de femei își strâng la piept copiii, după ce au fost nevoite să-și lase soții în urmă, ca să lupte împotriva forțelor ruse. Cu sufletul sfărâmat în mii de bucăți, femeile povestesc că soții lor le-au trimis departe de bombardamentele rușilor, în țările vecine.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 15:08

O femeie care și-a lăsat soțul în Ucraina își strânge fetițele la piept. ”Mi-a promis: Tania, voi salva casa noastră!” - BBC News

Tania se numără printre zecile de mii de persoane care au fugit de războiul din Ucraina. Soțul ei i-a spus că familia ar trebui să fugă în Polonia, însă el va rămane să lupte.

”Aveam o casă, eram fericiți. Acum nu știm ce ne va aduce ziua de mâine. Fiica mea cea mare a plâns tot drumul în tren. Am plâns și eu când mi-am luat la revedere de la soțul meu pentru că nu știu dacă ne vom mai revedea. Dar mi-a promis: Tania, voi salva casa noastră și mă voi salva și pe mine!”, a spus femeia, pentru BBC News.

”E terifiant. Am plecat din casa noastră, unde aveam totul, iar acum mergem undeva, unde nici noi nu știm. Părinții mei pensionari au rămas acolo. Pur și simplu nu au îndrăznit să plece”, a povestit o altă femeie.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 5

Războiul declarat de președintele rus Vladimir Putin Ucrainei a intrat în cea de-a cincea zi cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina. Deși rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului.

La propunerea Rusiei, partea ucraineană a acceptat să participe la negocieri. Discuţiie între cele două delegaţii vor avea loc luni dimineaţă, la Gomel, în Belarus, în timp ce președintele rus Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O femeie care și-a lăsat soțul în Ucraina își strânge fetițele la piept. ”Mi-a promis: Tania, voi salva casa noastră!”