Antena Meniu Search
x

Video ”Era singura decizie corectă”. O mamă povestește cu ochii în lacrimi fuga din Ucraina, cu fetița ei de 10 luni în brațe

O femeie din Ucraina, mama unei fetițe de 10 luni, povestește cu lacrimi în ochi cum a luat decizia de a-și părăsi țara lovită de bombardamente, lăsându-l în urmă pe soțul ei. ”Era singura decizie corectă și a trebuit să o iau, ca fetița mea să aibă privilegiul de a dormi fără să fie speriată de zgomotul bombelor”, a spus ea.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 14:27

”Era singura decizie corectă”. O mamă povestește cu ochii în lacrimi fuga din Ucraina, cu fetița ei de 10 luni în brațe - BBC News

Liza Grach, care se află acum în Germania, se numără printre zecile de mii de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului declanșat de Rusia în Ucraina

”A fost îngrozitor. Dar eu am fost norocoasă pentru ca am luat decizia foarte repede, dupa primele rachete. (...) Nu ne-am așteptat ca războiul să înceapă în dimineața zilei de 24 februarie. Am văzut lumini albe și galbene de la fereastra mea puțin după ora 7 dimineața. Apoi am auzit o bubuitură și am văzut fumul negru care se ridica dinspre aeroport. Noi locuim foarte aproape de aeroport”, a povestit Liza Grach, potrivit BBC News.

Femeia povestește că soțul ei a rămas în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Femeia spune că inițial ea și soțul ei și-au făcut bagajele crezând că vor pleca din oraș pentru câteva zile, însă mai târziu au înțeles amploarea evenimentelor.

”Soțul meu mi-a spus: Tu trebuie să pleci! Nu e loc de discuție! Trebuie să pleci!”, a povestit ea.

”Nu pot să descriu ce simt. E oribil. A trebuit să îl las în urmă. Asta era singura decizie corectă și a trebuit să o iau. Pentru că aici, sau oriunde altundeva, în afară de Ucraina, copilul meu are privilegiul de a dormi bine, fără să fie speriat de zgomotul bombelor. Fără să fie afectată de ele”, a mai spus ea.

Război Rusia - Ucraina, ziua 5

Războiul declarat de președintele rus Vladimir Putin Ucrainei a intrat în cea de-a cincea zi cu noi bombardamente. Au fost auzite explozii în capitala Kiev și în principalul oraș Harkov, potrivit The Jerusalem Post, care citează Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina. Deși rușii continuă să atace, soldații ucraineni răspund cu mult curaj și nu predau teritoriul lor inamicului.

La propunerea Rusiei, partea ucraineană a acceptat să participe la negocieri. Discuţiie între cele două delegaţii vor avea loc luni dimineaţă, la Gomel, în Belarus, în timp ce președintele rus Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ”Era singura decizie corectă”. O mamă povestește cu ochii în lacrimi fuga din Ucraina, cu fetița ei de 10 luni în brațe