Antena Meniu Search
x

O femeie din Belgia a murit la 90 de ani, după ce a fost infectată simultan cu două variante diferite de coronavirus

Cercetătorii unui spital din Aalst, Belgia, au raportat cazul fără precedent al unei femei de 90 de ani care a murit în urmă cu câteva luni după o infecţie cu coronavirus. Specialiştii au transmis că femeia a fost infectată simultan cu tulpinile Alpha şi Beta.

de Redactia Observator

la 11.07.2021, 20:31

Vezi și

Femeia nu era vaccinată şi a fost internată la spitalul OLV din oraşul Aalst după ce a acuzat mai multe probleme de sănătate, potrivit The Guardian. După internare, femeia a fost testată şi confirmată pozitiv cu coronavirus. Deşi nivelul de oxigen din plămâni era în parametrii normali, starea de sănătate s-a deteriorat rapid şi a murit cinci zile mai târziu.

Specialiştii consideră că pot exista mai mulţi pacienţi infectaţi simultan cu două tulpini diferite

„Ambele variante circulau în Belgia la acea vreme, deci este probabil ca doamna să fi fost infectată simultan cu viruși diferiți de la două persoane diferite. Din păcate, nu știm cum s-a infectat”, a declarat biologul Anne Vankeerberghen de la spitalul OLV care a condus cercetarea. Ea a spus că este dificil să se spună dacă dubla infecție a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării de sănătate a pacientului. Cu toate că nu au mai fost raportate şi alte cazuri similare, biologul crede că fenomenul este probabil subestimat, la nivel naţional, existând şi alţi pacienţi care să fie infectaţi simultan cu două variante ale coronavirusului.

În luna ianuarie, oamenii de ştiinţă din Brazilia au raportat că două persoane au fost infectate simultan cu două tulpini diferite de coronavirus, dar studiul nu a fost încă publicat într-o revistă ştiinţifică. Cercetătorii soun că acest studiu subliniază necesitatea mai multor verificări pentru a determina dacă infecția cu mai multe variante de îngrijorare afectează evoluția Covid-19 și dacă acest lucru compromite în vreun fel eficacitatea vaccinării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie din Belgia a murit la 90 de ani, după ce a fost infectată simultan cu două variante diferite de coronavirus