Antena Meniu Search
x

O femeie şi-ar fi înscenat dispariţia pentru a strânge bani din donaţii online

O femeie care a dispărut timp de 12 zile este bănuită că ar fi înscenat totul pentru a face rost de bani cu ajutorul donaţiilor online primite de la oameni.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.11.2020, 16:45

Courtier Chambers
O femeie şi-ar fi înscenat dispariţia pentru a strânge bani din donaţii online - kailey.chambers/Instagram
  • Femeia a fost dispărută timp de 12 zile în Parcul Naţional Zion.
  • Lucra ca bonă, dar îşi pierduse slujba din cauza pandemiei.

Pagina de donaţii GoFundMe a fost creată în Los Angeles de sora lui Holly Suzanne Courtier, Jaime Strong şi înainte să fie dezactivată strânsese peste 9.000 de lire.

Anchetatorii caută acum să vadă dacă întreaga dispariţie de 12 zile a tinerei a fost cumva doar o schemă elaborată pentru a face rost de bani.

Şeriful din judeţul Washington, Utah a avertizat că echipa sa de anchetatori a strâns destul dovezi care o incriminează pe femeie şi care indică faptul că totul a fost doar o înscenare.

Holly Suzanne Courtier, o mamă din Los Angeles, în vârstă de 38 de ani, a dispărut pe 6 octombrie în timp ce făcea drumeții în Parcul Național Zion.

O pagină GoFundMe începută de sora ei, Jaime Strong, cu scopul de a ajuta la căutarea acesteia, a strâns peste 9.000 de lire sterline, înainte de a fi dezactivată.

Într-o postare scrisă de Jaime pe 15 octombrie, spunea că banii strânși din donaţiile online vor fi folosiți pentru rambursarea cheltuielilor de închiriere de hoteluri și mașini pentru familie și prietenii care au ajutat la căutarea lui Courtier, dar şi la plata pentru eventualele îngrijiri medicale ale tinerei dispărute.

De atunci, autoritățile din Utah au lansat o anchetă privind dispariția lui Courtier, după ce au stabilit că povestea ei a avut discrepanțe și întrebări care îşi găseau răspunsul.

"Pe baza autorității și jurisdicției noastre locale, avem obligația față de public de a investiga acuzațiile penale care au fost prezentate. Nu au existat dovezi, în acel moment al anchetei, care să susțină teoria conform căreia incidentul a fost comis intenționat ca un efort de a obține câștiguri financiare”, a declarat şeriful oraşului.

Dispariția femeii a avut loc în data de 6 octombrie în Parcul Naţional Zion. Un efort masiv de căutare a fost lansat, fiind folosite drone şi echipe de salvatori, precum şi voluntari.

Pe 18 octombrie, ea a fost găsită de gardienii parcului la o jumătate de kilometru de locul unde a fost lăsată cu 12 zile în urmă.

Sergentul Darrell Cashin a declarat că echipele lor de căutare și salvare şi-au depășit limitele în încercarea de a o localiza pe Courtier. Îndoielile acestuia cu privire la povestea dispariţiei ei au început după ce a citit un interviu oferit unei televiziuni de fiica femeii, în vârstă de 19 ani.

Adolescenta a declarat că mama ei își rănise capul din cauza unui copac, acesta fiind motivul dezorientării care a făcut-o să se rătăcească. Ajunsese lângă un râu și credea că cea mai bună șansă de supraviețuire era să stea lângă o sursă de apă. Fata a mai spus că mama ei nu avea mâncare atunci când a dispărut, motiv pentru care slăbită, nu a fost în stare să caute ajutor.

Sergentul a devenit suspicios gândindu-se că singura sursă de apă din parc este râul Virgin, toxic din cauza numeroşilor paraziţi care se găsesc în apă. Îngrijitorii parcului chiar avertizaseră vizitatorii să evite contactul cu apa din cauza concentraţiilor ridicate de cianobacterii. Cashin a spus că ar fi murit dacă s-ar fi bazat pe acea apă timp de 12 zile.

Cashin pune la îndoială și afirmațiile fiicei lui Courtier că ar fi fost lovită la cap. Dacă echipa sa ar fi găsit pe cineva cu un traumatism cranian grav, ar fi chemat salvarea care să o verifice, a spus el. Oficialii Parcului Național Zion au declarat că Courtier a reușit să meargă pe propria putere, fără să aibă nevoie de ajutor din partea salvatorilor.

Femeia dată dispărută în data de 6 octombrie îşi pierduse recent slujba de bonă din cauza pandemiei cu Covid-19. Sora ei a declarat că cel mai probabil îşi dorise o decontectare totală atunci când a plecat de acasă fără telefon mobil şi fără să anunţe unde merge.

Potrivit Mirror, femeia a fost internată în prezent într-un centru de sănătate mintală din California. O anchetă va stabili şi dacă întregul eveniment a fost doar o înscenare nereuşită.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » O femeie şi-ar fi înscenat dispariţia pentru a strânge bani din donaţii online