Antena Meniu Search
x

Video O fetiţă de 6 ani, găsită moartă la 12 zile după ce familia ei ar fi fost împuşcată de IDF. Salvatorii trimişi, ucişi şi ei. SUA cer Israelului să ancheteze cazul

Război Israel - Hamas. Statele Unite cer Israelului să investigheze decesul unei fetiţe de şase ani, al cărei sfârşit tragic face înconjurul lumii. Copila a fost găsită moartă în acest weekend, într-o maşină, la 12 zile după ce membrii familiei ei ar fi fost împuşcaţi de trupele Tel Avivului. Salvatorii trimişi să o ajute au fost, de asemenea, ucişi. În timpul acesta, Israelul să pregăteşte să intre în forţă în oraşul sudic Rafah, unde s-au refugiat 1,3 milioane de palestinieni.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 22:05

Vezi și

Hind Rajab avea şase ani şi fugea din calea bombardamentelor alături de cinci membri ai familiei. Maşina lor a fost lovită de o rafală de gloanţe israeliene, iar fetiţa de şase ani a fost singura rămasă în viaţă. A mai avut putere doar să sune după ajutor. Ambulanţa trimisă a fost atacată şi ea pe drum, iar cei doi paramedici voluntari au fost ucişi. "Fac în Rafah ceea ce au făcut şi în nord. Au avut loc peste o mie de masacre, iar lumea rămâne tăcută", a declarat Fadel Al-Ghannam, bunicul fetiţei.

Alte trei poveşti similare, cu copii ucişi de bombardamente, au apărut doar în ultimele 24 de ore

Alte trei poveşti similare, cu copii ucişi de bombardamente, au apărut doar în ultimele 24 de ore. Iar unele clipuri video arată explozii în apropiere de locurile în care zeci de copii refugiaţi asistau la un spectacol. Totul se întâmplă în Rafah, oraş care are una dintre cele mai mari densităţi de populaţie din lume. 1,3 milioane de oameni aşteaptă cu groază ofensiva terestră israeliană. Trupele Tel Avivului spun că evacuarea refugiaţilor este necesară pentru localizarea teroriştilor.

ONU estimează că 70% dintre clădirile din Gaza au fost distruse sau avariate de la începutul războiului. Peste 28.000 de oameni au fost ucişi. La Washington, Senatul american a aprobat un ajutor de 14 miliarde de dolari pentru Tel Aviv. Joe Biden este însă sub presiune tot mai mare să ceară Israelului protejarea civililor. "Statele Unite lucrează la un acord de eliberare de ostatici între Israel și Hamas, care ar aduce o perioadă imediată și susținută de calm în Gaza timp de cel puțin șase săptămâni", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. În ciuda insistenţelor americane, premierul israelian a refuzat în repetate rânduri o înţelegere cu Hamas. Presa americană scrie că argumentele lui Netanyahu l-au enervat pe Biden, care l-a numit "dobitoc" în discuţiile private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 6 ani, găsită moartă la 12 zile după ce familia ei ar fi fost împuşcată de IDF. Salvatorii trimişi, ucişi şi ei. SUA cer Israelului să ancheteze cazul