Antena Meniu Search
x

Foto O franţuzoiacă, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a ironizat moartea unui bebeluș pe care Hamas l-ar fi aruncat în cuptor: "Au adăugat piper?"

Caz revoltător în Franța. O femeie de 37 de ani a fost condamnadă la zece luni de închisoare cu suspendare pentru "apologia terorismului". Femeia a apărut într-un video postat online în care ironiza moartea unui bebeluș despre care se spune că ar fi fost aruncat într-un cuptor de teroriștii Hamas, relatează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 23:15

O franţuzoiacă, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a ironizat moartea unui bebeluș pe care Hamas l-ar fi aruncat în cuptor
O franţuzoiacă, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a ironizat moartea unui bebeluș pe care Hamas l-ar fi aruncat în cuptor - Profimedia

În respectivul video, publicat la începutul lunii noiembrie pe contul său de Instagram, Warda A. "a avut o atitudine favorabilă" asupra "evenimentelor cu caracter terorist" şi a autorilor acestora, a apreciat instanţa.

"Vom face, evident, recurs", a reacţionat avocatul inculpatei, Ilyacine Maallaoui.

În postarea video, femeia a comentat o informaţie prezentată de un salvator israelian, potrivit căreia un bebeluş ar fi fost introdus într-un cuptor de membrii Hamas în timpul atacului sângeros din 7 octombrie. Această informaţie nu a fost confirmată de autorităţile israeliene.

Femeia trebuie să plătească 1.000 de euro despăgubiri

Pe acelaşi subiect

"De fiecare dată când dau peste povestea bebeluşului care a fost băgat în cuptor, mă întreb dacă ei au adăugat sare, piper (...), cimbru?", le-a spus femeia în video celor circa 9.000 de urmăritori ai săi.

În timpul procesului, ea a recunoscut că s-a exprimat cu "puţină ironie" şi că a fost "stângace", dar a respins orice intenţie de "provocare". Ea a explicat că nu crede că un bebeluş ar fi putut fi băgat într-un cuptor şi că a vrut doar să denunţe o "propagandă" şi o "manipulare mass-media".

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpata va trebui să urmeze un "curs de cetăţenie" pentru a i se impregna "valorile Republicii", a decis instanţa.

Ea va trebui, de asemenea, să plătească 1.000 de euro despăgubiri şi 500 de euro cheltuieli de judecată fiecăreia dintre cele şase asociaţii de luptă împotriva rasismului şi a antisemitismului devenite părţi civile în proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O franţuzoiacă, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a ironizat moartea unui bebeluș pe care Hamas l-ar fi aruncat în cuptor: "Au adăugat piper?"