Antena Meniu Search
x

Momentul în care un soldat israelian împuşcă un palestinian bolnav mintal în Cisiordania. Bărbatul nu avea actele la el

Război Israel - Hamas. O filmare analizată marți de CNN arată cum un palestinian cu dizabilități mintale este împuşcat în apropiere de orașul ocupat Hebron, din Cisiordania, de un bărbat îmbrăcat în haine militare. 

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 17:04

Momentul în care un soldat israelian împuşcă un palestinian bolnav mintal în Cisiordania. Bărbatul nu avea actele la el
Momentul în care un soldat israelian împuşcă un palestinian bolnav mintal în Cisiordania. Bărbatul nu avea actele la el - Twitter

Tarek Abu Abed, cunoscut de prieteni și familie sub numele de Ghazzawi, se îndrepta marţi spre casă, când a fost oprit de trei bărbați în haine militare şi înarmaţi, a povestit fratele lui, Diaa Abu Abed.

Bărbații, identificaţi de martori fiind soldați israelieni, i-au cerut actele.

"Oricine îl vede pe Tarek își poate da seama imediat că are nevoi speciale", a spus Diaa Abu Abed. "Creierul lui funcționează ca cel al unui copil". Tarek Abu Abed le-a spus bărbaților că nu are documente de identitate, a urmat o ceartă, apoi a fost împușcat, potrivit fratelui său.

CNN menţionează că unii colonişti israelieni poartă haine militare și au acces la puști militare. Cu toate astea Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat ulterior pentru CNN că soldați israelieni au fost implicați într-o confruntare cu un bărbat cu dizabilități mintale în apropiere de Hebron. Potrivit IDF, poliția militară va investiga incidentul. 

Pe acelaşi subiect

"Pe baza informațiilor inițiale disponibile, se pare că în timpul unui control care a fost efectuat astăzi în apropierea orașului Hebron, un palestinian a fost împușcat în picior și a fost evacuat pentru a primi tratament medical", a transmis IDF marţi într-un comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

CNN a geolocalizat îmaginile în apropiere de orașul Sidet Qalqas, la sud de Hebron. Scenele arată trei soldaţi înarmaţi lângă bărbatul care stă în genunchi după ce a spus că nu are documente de identitate. La un moment bărbatul se ridică şi se îndreaptă spre un soldat. Se aude o împușcătură, iar victima se prăbușește la pământ. În timp ce se zvârcoleşte de durere doi dintre soldaţi continuă să îndrepte armele spre el.

Societatea Semilunii Roșii din Palestina a declarat marți pentru CNN că a transportat de acolo la spital un bărbat de 34 de ani, cu o rană de glonț la picior. Sângera abundent și a suferit o intervenție chirurgicală.   

Războiul Israel-Hamas s-a răspândit tot mai mult în Cisiordania, cu atacuri ale coloniștilor și ciocniri care au dus la moartea a sute de palestinieni, conform CNN. Cel puțin 256 de palestinieni au fost uciși de trupele israeliene sau de coloniști israelieni în Cisiordania și Ierusalimul de Est începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un soldat israelian împuşcă un palestinian bolnav mintal în Cisiordania. Bărbatul nu avea actele la el