Antena Meniu Search
x

O furtună deosebit de puternică s-a dezlănţuit în Canalul Mânecii

În timp ce Marea Britanie continuă lupta cu inundaţiile, o furtună deosebit de puternică s-a dezlănţuit în Canalul Mânecii.

Vezi și

Valurile uriaşe au ajuns până pe străzile oraşelor de pe ţărm iar în larg au făcut cel puţin o victimă, pe o navă de croazieră. Furtuna se face simţită şi în Franţa, unde o sută de mii de familii au rămas fără curent electric.

Vântul de până la 130 de kilometri pe oră şi valurile de şase până la nouă metri înălţime sunt, acum, subiectul alertelor meteorologice din Marea Britanie. După câteva săptămâni de ploi aproape neîntrerupte, furtuna venită de pe mare poate fi şi mai periculoasă.

Furtuna a făcut o victimă încă din larg: o navă de croazieră a fost lovită de un val uriaş iar un pasager de 85 de ani şi-a pierdut viaţa. O femeie rănită a fost transportată cu elicopterul la spital.

La ţărm, furtuna a blocat, într-un restaurant de pe plajă, peste 30 de oameni care nu au putut fi evacuaţi decât cu ajutorul armatei.

Furtuna este la fel de puternică şi pe celălalt mal al Canalului Mânecii, în Franţa. Peninsula Bretagne este în stare de alertă după ce rafalele de vânt au atins deja, pe alocuri, chiar şi 160 de kilometri pe oră.

În acest timp, englezii se confruntă şi cu viiturile de pe râuri, după ploile neobişnuit de abundente din ultimul timp. Prinţii William şi Harry s-au alăturat eforturilor de apărare a satelor ameninţate. Pe urma lor au venit şi ziariştii, dar prezenţa lor nu le-a prea fost pe plac celor doi prinţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O furtună deosebit de puternică s-a dezlănţuit în Canalul Mânecii