Antena Meniu Search
x

O jurnalistă din Noua Zeelandă a fost primită de talibani în Afganistan să nască, după ce nu i s-a permis revenirea în țara de origine

O jurnalistă însărcinată din Noua Zeelandă spune că a trebuit să apeleze la talibani pentru ajutor, după ce a fost împiedicată să se întoarcă în țara ei de origine din cauza regulilor de carantină. "Mă simt trădată" de Noua Zeelandă, a scris Charlotte Bellis, într-o scrisoare publicată în New Zealand Herald.

de Redactia Observator

la 02.02.2022, 09:30

Vezi și

În scrisoarea deschisă publicată de New Zealand Herald, Charlotte Bellis a explicat că anul trecut a lucrat pentru Al-Jazeera în Afganistan, unde a acoperit retragerea trupelor americane de la Kabul. Ulterior, ea s-a întors în septembrie la Doha, în Qatar, unde se află sediul canalului, iar acolo a descoperit că este însărcinată. 

Ea a descris sarcina ca fiind un „miracol”, după ce cu ani în urmă medicii i-au spus că nu va putea avea copii, scrie The Guardian.

Jurnalista lucrează la postul Al-Jazeera din Qatar, unde sarcina în afara căsătoriei este interzisă

Cum în Qatar este interzisă sarcina în afara căsătoriei, ea şi-a păstrat situaţia secretă în timp ce se pregătea să se întoarcă în Noua Zeelandă pentru a da naștere fetiței sale, în luna mai 2022.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, Noua Zeelandă i-a respins cererea de a se întoarce de urgență în țară, din cauza regulilor extrem de stricte în ceea ce privește Covid-19.

Când a aflat că nu va putea beneficia de nicio derogare pentru a se întoarce acasă, Charlotte Bellis a făcut apel la înalţi responsabili talibani să o primească în Afganistan, iar ei au fost fericiți să o primească.

Tânăra a apelat la talibani să o primească în țară, după ce a lucrat acolo anul trecut

"Suntem fericiţi pentru dumneavoastră, puteţi veni şi nu veţi avea probleme", i-au transmis talibanii, după cum a povestit ea în scrisoare.

"Când aveam nevoie, guvernul neozeelandez mi-a transmis că nu sunt binevenită", a acuzat jurnalista. "Când talibanii îi oferă azil unei femei însărcinate şi necăsătorite, atunci ştii că te afli într-o situaţie dificilă", a mai spus ea.

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că îi vor reexamina cererea

După ce a vorbit public despre problemele cu care s-a confruntat şi a angajat avocaţi, Charlotte Bellis a fost convocată de autorităţile neozeelandeze care i-au spus că cererea sa va fi reexaminată.

Chris Hipkins, ministrul neozeelandez care răspunde de lupta împotriva COVID-19, a declarat într-un comunicat că le-a cerut funcţionarilor să verifice dacă toate procedurile au fost aplicate corect în cazul jurnalistei, "care pare la o primă vedere să merite explicaţii suplimentare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O jurnalistă din Noua Zeelandă a fost primită de talibani în Afganistan să nască, după ce nu i s-a permis revenirea în țara de origine