Antena Meniu Search
x

VIDEO. Imagini devastatoare cu bebeluşi doar piele şi os în Kabul. Este foamete severă în ţară. Părinţii nu au cu ce să cumpere mâncare

Afganistanul devine cea mai mare criză umanitară din lume. Sărăcia de aici le depășește pe cele ale altor locuri greu încercate, precum Etiopia, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 18:08

Vezi și

Programul Alimentar Mondial al ONU a declarat luni că numărul persoanelor care trăiesc în condiții aproape de foamete în Afganistan a crescut la 8,7 milioane, cu 3 milioane în plus față de începutul acestui an. Printre aceștia se numără și copiii care sunt tratați în secția de malnutriție a spitalului Indira Gandhi din Kabul. Zia Mohammed, un director al spitalului, a declarat ca a asistat direct la cresterea numărului de persoane care au nevoie de tratament în ultimele trei luni. 

AP a filmat un bebeluş de 4 luni, Mohammed, tratat de malnutriţie în spitalul Indira Gandhi. "Numărul pacienților subnutriți a crescut pe zi ce trece. Când îi întreb pe părinţi, toți se plâng de sărăcie și că nu au mâncare.", a relatat Zia Mohammed. 

Cauzele foametei din Afganistan

Aproape 24 de milioane de oameni din Afganistan, sau 60% din populație, suferă de foame acută. Seceta severă este una dintre cauze. În plus, tot mai mulți oameni pur și simplu nu își permit să cumpere alimente.

Economia țării era în scădere rapidă sub guvernul anterior susținut de SUA, care s-a chinuit să plătească salariile angajaților săi. După ce talibanii au preluat puterea în august, economia a intrat în criză totală.  SUA și alte țări occidentale au întrerupt asistența financiară directă, iar guvernul taliban nu poate accesa miliardele de dolari din rezervele naționale afgane deținute în străinătate. Drept urmare, milioane de afgani nu au primit salarii de luni de zile, scrie AP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Imagini devastatoare cu bebeluşi doar piele şi os în Kabul. Este foamete severă în ţară. Părinţii nu au cu ce să cumpere mâncare