Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă din SUA a descoperit că fiul ei are cancer după ce i-a făcut o poză cu telefonul mobil. „Nu voi înceta niciodată să-i spun povestea”

O mamă a aflat că fiul ei de patru luni suferea de cancer după ce i-a făcut o fotografie cu bliț, într-o seară, și a observat în poză o decolorare neobișnuită la ochiul drept. Șapte ani mai târziu, povestea lui Asher este spusă ca și alți părinți să-și poată salva la timp copiii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.07.2021, 17:48

Josie Rock, o asistentă medicală din Georgia, SUA, a aflat că fiul ei de patru luni are cancer la ochi într-o seară când îi făcea mai multe poze bebelușului ei. Femeia spune că i-a făcut din greșeală o poză cu bliț și atunci a văzut că ochii lui străluceau diferit în poză.

Ceea ce a văzut, de fapt, mama, a fost semnul unei tumori maligne pe retină, un retinoblastom. Din fericire, mama a știut să recunoască simptomul și, în loc să steargă fotografia, a mers cu ea la un medic specializat în cancer pediatric.

Copilul a fost diagnosticat cu retinoblastom de gradul D

După consult, Asher a fost diagnosticat cu retinoblastom de gradul D, o formă gravă de tumoare care se manifesta adesea printr-o leucocorie (pupila alba) și care, în timp, suprimă vederea.

Pe acelaşi subiect

Copilul a fost supus unui tratament anticancerigen amplu, cu chimioterapie intravenoasă și laser la ochiul afectat. 

"A fost oribil. Era bolnav și părea bolnav. Eu și Marcus miroseam mereu a vărsături, iar el dormea ​​pe prosoape în loc de cearșafuri. Era palid, nu avea pofta de mâncare, avea erupții nebunești, părul nu avea șansa să crească și nu ne putea oferi zâmbete mari fără ca buzele să-i crape și să sângereze”, scria mama lui, într-o postare pe Facebook în care descria calvarul prin care trece fiul ei. 

Acum, în vârstă de șapte ani, Asher a fost supus până în prezent la peste 50 de intervenții sub anestezie iar cancerul său este inactiv.

Cancerul lui Asher, detectat printr-o simplă poză făcută cu bliț

Încă de la primirea diagnosticului, mama lui Asher a făcut publică povestea lui, în speranța că și alți părinți vor afla despre această boală la timp să-și salveze copiii.

„Nu voi înceta niciodată să pledez pentru acești copii. Îi voi spune povestea până când va fi vindecat”, a mai spus ea, potrivit The Independent.

„Toți facem fotografii tot timpul. Este bine să puneți la îndoială și să scoateți la lumină orice vi se pare suspect. Dumneavoastră vă cunoașteți cel mai bine copilul și trebuie să luați măsuri, pentru că nu știți niciodată ce ar putea fi”, a mai spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O mamă din SUA a descoperit că fiul ei are cancer după ce i-a făcut o poză cu telefonul mobil. „Nu voi înceta niciodată să-i spun povestea”