O mamă a furat aproape un milion de lire sterline de la firma unde lucra. Femeia din Marea Britanie a cheltuit suma pe produse de lux

De Andreea Anghel.
Publicat: 20.11.2020, 11:52.
Actualizat: 20.11.2020, 12:12

O femeie din Marea Britanie a furat aproape un milion de lire sterline, pentru a-și finanța stilul de viață luxos. Banii au fost luaţi chiar din conturile companiei pentru care lucra. Odată ce a fost prinsă, femeia a spus că a recurs la acest gest, pentru că suferea de depresie şi doar lucrurile scumpe îi mai ridicau moralul.

Femeia a furat aproximativ un milion de lire sterline

Britanica a furat banii pentru a achiziţiona produse şi servicii de lux

Profimedia Images

O britanică a fost condamnată la închisoare, după ce şi-a transferat aproape un milion de lire sterline în conturile personale, direct din banii angajatorului. Aceasta lucra din 2010 în cadrul companiei și a continuat să transfere bani până anul trecut.

O anchetă a fost deschisă, după ce angajatorul a observat o activitate suspectă în conturile firmei. Cum femeia avea o funcţie administrativă în companie, ea avea deplin acces la finanţe. La scurt timp, aceasta a fost raportată la poliţie. Surpriza uriaşă a venit abia când compania şi-a dat seama despre ce sumă uriaşă era vorba, potrivit dailystar.co.uk.

Femeia în vârstă de 34 de ani, mamă a trei copii, a recunoscut că este responsabilă pentru furturi, atunci când a fost chemată de oamenii legii pentru interogatoriu. Ea a spus că a folosit banii pentru vacanțe, mașini şi chiar pentru propria nuntă. Femeia susţine că suferea de depresie, iar lucrurile scumpe aveau un efect vindecător asupra ei.

''A recunoscut că și-a plătit nunta, mașinile, îmbunătățirile casei și sărbătorile cu banii pe care i-a furat, precum și obiecte de lux, cum ar fi căzi cu hidromasaj'', au declarat autorităţile locale.

Femeia a fost acuzată de furt şi spălare de bani, după ce a pledat vinovată. Ca urmare, ea a fost condamnată la cinci ani şi jumătate de închisoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.