Antena Meniu Search
x

Foto O mamă din Kiev şi băieţelul ei dorm în cadă de frica bombardamentelor: „Stau lângă el și îl mângâi când visează urât”

O mamă stabilită în Kiev a aranjat un culcuş pentru fiul ei în cada din baie, pentru a se putea ascunde acolo de frica bombardamentelor care au loc în ultimele zile în ţară. Pentru a-l proteja pe micuţul ei de traumele inevitabile ale războiului, femeia spune că încearcă din toate puteile să îi distragă atenţia de la teroarea pe care ar putea să o vadă singur dacă s-ar uita pe geam. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.02.2022, 12:25

Băieţel din Kiev
O mamă din Kiev şi băieţelul ei dorm în cadă de frica bombardamentelor - Arhiva familiei

Olga locuiește în partea stângă a Kievului, zona orașului care se află la est de Nipru. Fiul ei mic Vadim, care trebuia să meargă grădiniță, doarme zilele acestea în baie, cel mai sigur loc din apartament. Aud bombardamentele şi sirenele care anunţă atacuri antiaeriene şi se tem că poate nu vor reuşi să scape cu viaţă în urma haosului provocat de invadarea Ucrainei, relatează CNN.

„Stau lângă el și îl mângâi când nu este bine sau visează urât”, a spus ea. „Nu mergem la adăposturile din buncăre, nu garantează 100% siguranță și poate afecta psihicul unui copil. Acasă doarme bine, mănâncă și crede că totul este distractiv”.

Olga mărturiseşte că a auzit multe explozii între 1 noaptea şi 4 dimineaţa, sâmbătă, care păreau să vină din nord. „Acum e calm, linişte", spune femeia. „În sfârșit, pot să trag un pui de somn”

Copiii, victime ale războiului Rusia - Ucraina

Pe acelaşi subiect

O linişte care ascunde pentru doar câteva clipe, poate, teroarea din ultimele zile care a învăluit Ucraina, în urma invaziei ruşilor. Mulţi oameni au reuşit să fugă în ţările vecine, inclusiv în România sau Republica Moldova, acolo unde localnicii i-au întâmpinat cu braţele deschise şi cu vorbe bune. Dar pentru familiile rămase în Kiev şi alte zone de risc, orele se scurg greu, oamenii fiind mereu în alertă, ascunşi în staţiile de metrou sau în buncăre şi adăposturi improvizate. Unii dintre ei se răzvrătesc şi refuză să-şi părăsească casele şi totodată întreaga agoniseală, cu riscul de a pieri sub focul militarilor ruşi. Bărbaţii şi-au luat adio de la soţii, mame şi copii şi au pornit să-şi apere ţara într-un război pe care nu şi l-au dorit şi pe care nu ştiu dacă-l vor termina în viaţă. Familiile rămase în urmă sunt nevoite să îşi şteargă lacrimile, să se roage cu speranţă şi să găsească soluţii pentru a putea, între timp, să supravieţuiască.

Război Rusia - Ucraina, ziua 3

Vladimir Putin a ordonat joi dimineață armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas, declanşând astfel războiul. Capitala a fost atacată cu rachete balistice, a spus un consilier al Guvernului ucrainean, iar primarul oraşului a anunţat explozii lângă centrala electrică din Kiev. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, este de părere că el este ţinta numărul 1 şi a acuzat comunitatea internaţională că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara, dar s-a arătat deschis să negocieze cu Moscova, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O mamă din Kiev şi băieţelul ei dorm în cadă de frica bombardamentelor: „Stau lângă el și îl mângâi când visează urât”