Antena Meniu Search
x

Foto Copiii din Kiev privesc cu teamă spre viitor. Dintr-un adăpost subteran, doi fraţi aşteaptă să revadă lumina zilei

Războiul dintre Rusia şi Ucraina a declanşat haos pe străzile din Kiev, unde cei care nu au reuşit încă să fugă se adăpostesc aşa cum pot, strângându-şi la piept copiii şi bunurile cele mai de preţ. Nimeni nu se simte în siguranţă, mai ales că sâmbătă dimineaţă o rachetă a lovit un bloc de locuințe din capitala ucraineană.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 12:16

Invazia declanşată cu trei zile în urmă de Rusia pe teritoriul Ucrainei a prins la mijloc zeci de mii de civili terifiaţi că ar putea să cadă victime unui război descris de autorităţile occidentale drept "inutil". Mulţi au reuşit să fugă în ţările vecine, inclusiv în România sau Republica Moldova, acolo unde localnicii i-au întâmpinat cu braţele deschise şi cu vorbe bune. Dar pentru familiile rămase în Kiev şi alte zone de risc, orele se scurg greu, oamenii fiind mereu în alertă, ascunşi în staţiile de metrou sau în buncăre şi adăposturi improvizate.

Copiii, victime ale războiului Rusia - Ucraina. Frate şi soră, ascunşi într-un adăpost din Kiev

Este şi povestea unor copilaşi din Ucraina. Micuţa Kira Shapovalova şi fratele ei, Mikhailo, au fost fotografiaţi într-un adăpost subteran, în timpul alertei de bombardamente care vizează sâmbătă capitala ţării. Băieţelul de doar 5 ani, îmbrăcat cu haine groase şi cu un iepuraş de pluş în mână, pare să înfrunte situaţia cu mult curaj, înconjurat de familie. Alături stă sora lui mai mare, care priveşte speriată de sub căciuliţa albă, în braţele mamei Helga Tarasova.

Imagini şi poveşti emoţionante, în primele zile de luptă

Ca ei sunt mulţi alţii: pe reţelele de socializare au apărut fotografii şi videoclipuri emoţionante, cu taţi care îşi iau rămas bun de la familii înainte să plece la luptă, copii în lacrimi şi nu numai. Imaginea disperării de la granița României a făcut înconjurul internetului: o fetiță a fost fotografiată când trage de un geamantan, în toiul nopții, în fața polițiștilor de frontieră. În noianul de veşti rele şi incertitudini, există şi clipe mai fericite, care le dau ucrainenilor speranţă să continue: o tânără de 23 de ani a născut o fetiță, în timp ce se adăpostea la metrou.

Soldaţii ucraineni apără Kievul, la câteva ore după ce preşedintele Volodimir Zelenski a avertizat că Moscova are de gând să distrugă oraşul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Copiii din Kiev privesc cu teamă spre viitor. Dintr-un adăpost subteran, doi fraţi aşteaptă să revadă lumina zilei