Antena Meniu Search
x

O mamă din SUA a dat în judecată Facebook și Snapchat după ce fiica ei s-a sinucis la 11 ani. Selena suferea de depresie

O mamă din Connecticut a dat în judecată giganții rețelelor de socializare Facebook și Snapchat pentru că ar fi cauzat fiicei ei de 11 ani o „dependență extremă” de rețelele de socializare, înainte de a se sinucide.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 15:03

O mamă din SUA a dat în judecată Facebook și Snapchat după ce fiica ei s-a sinucis la 11 ani. Selena suferea de depresie
O mamă din SUA a dat în judecată Facebook și Snapchat după ce fiica ei s-a sinucis la 11 ani. Selena suferea de depresie - abcnews

Tammy Rodriguez susține că platformele sociale sunt de vină pentru că fiica ei, Selena, a devenit obsedată de Instagram și Snapchat, înainte de a-și lua viața, în 2021. Procesul a fost deschis pentru moarte din culpă, în ianuarie 2022, la Tribunalul Districtual din San Francisco, Statele Unite.

Selena era dependentă de Instagram și Snapchat

Femeia mai spune că Selena Rodriguez a suferit „vătămări psihice grave, care au dus la răni fizice”, în urma utilizării platformelor de socializare. Familia ei susține că cele două companii nu au oferit garanții adecvate împotriva conținutului dăunător și exploatator.

„Dăm în judecată (Meta Platforms Inc. și Snap Inc.) pentru proiectarea unui algoritm care creează dependență pentru copii”, a declarat avocatul Matthew Bergman, fondatorul Social Media Victims Law Center (SMVLC), pentru ABC News, scrie The Independent.

Pe acelaşi subiect

Fata de 11 ani fusese internată la psihiatrie pentru a trata depresia

Documentele prezentate în instanță arată că, înainte de a se sinucide, Selena s-a luptat timp de doi ani cu dependența de Instagram și Snapchat și a fost internată pentru îngrijiri psihiatrice de urgență pentru a trata depresia și stima de sine scăzută.

Familia ei a spus că Selena devenea violentă atunci când i se lua telefonul și, la un moment dat, i-a rupt nasul surorii ei mai mari, Destiny, într-o ceartă.

”Cu siguranță am început să observăm că ea a încetat să interacționeze cu noi și că era foarte retrasă și stătea tot timpul pe telefon”, a spus Destiny pentru ABC News.

Reacția Facebook și Snapchat la sinuciderea fetiței de 11 ani

Potrivit informațiilor prezentate în instanță, Selana a fost abordată de adulți care i-au solicitat conținut cu caracter sexual. 

”Suntem devastați să auzim de dispariția Selenei și inimile noastre se îndreaptă spre familia ei”, a declarat un purtător de cuvânt al SNAP, într-o declarație.

„Deși nu putem comenta specificul litigiilor active, nimic nu este mai important pentru noi decât bunăstarea comunității noastre”, a mai spus el.

Un purtător de cuvânt al Meta (Facebook - n.r.)  a spus că „gândurile companiei sunt la familiile afectate de aceste probleme dificile”, dar că nu comentează cu privire la „o chestiune juridică în curs”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O mamă din SUA a dat în judecată Facebook și Snapchat după ce fiica ei s-a sinucis la 11 ani. Selena suferea de depresie