Antena Meniu Search
x

Video Mark Zuckerberg a pierdut un sfert din toată averea într-o singură zi. Pe ce loc a ajuns în clasamentul bogaţilor lumii

Să fii atât de bogat încât să-ţi permiţi să pierzi la bursă o sumă cât PIB-ul Estoniei, cam 31 de miliarde de dolari. Şi încă să-ţi rămână de trei ori mai mult decât ai pierdut. După ce compania sa Meta, fostă Facebook, a suferit o lovitură istorică pe bursa americană, Mark Zuckerberg a coborât în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei până pe locul zece. 

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 21:48

Vezi și

A fost joia neagră la bursa americană pentru Meta, compania care deţine platormele Facebook, Instagram şi Whatsapp. Într-o singură zi, preţul acţiunilor s-a prăbuşit cu peste 26%, iar Meta a pierdut aproape 240 de miliarde de dolari din valoare. Totul, după ce oficialii companiei au anunţat o perioadă proastă, cu utilizatori mai puţini pentru Facebook şi un minus de 10 miliarde de dolari din noul proiect de lume virtuală Metaverse. 

Alex Kantrowitz, fondator Big Technology/jurnalist economic: Pentru Meta este Metaverse sau nimic. Am văzut afacerea de bază, am văzut ce poate face şi ajunge la o plafonare. 

Deocamdată, Metaverse este un concept teoretic şi mulţi sunt sceptici în privinţa succesului său, mai ales că proiectul este consumator de investiţii de miliarde de dolari. Analiştii cred însă că Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta, va reuşi să încline balanţa în favoarea sa chiar şi în aceste condiţii. 

Jim Cramer, analist economic/prezentator TV: Am încredere totală în Mark Zuckerberg. Cred că va reuşi să rezolve atât problema cu Metaverse şi să se descurce cu problemele de confidenţialitate de la Apple. Cred că este un competitor înverşunat.

Deocamdată, Mark Zuckerberg resimte şi personal efectele pierderilor pe bursă. Declinul acţiunilor i-a provocat o gaură de peste 31 de miliarde de dolari în avere, o sumă echivalentă cu Produsul Intern Brut al Estoniei, spre exemplu. Mai are însă destul: 89,6 miliarde de dolari, estimează analişti, sumă care l-a coborât în clasamentul celor mai bogate persoane din lume până pe locul zece.

De la 1,93 miliarde de utilizatori câţi erau la finalul anului trecut, Facebook are acum 1,929 de miliarde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Mark Zuckerberg a pierdut un sfert din toată averea într-o singură zi. Pe ce loc a ajuns în clasamentul bogaţilor lumii