Antena Meniu Search
x

Thierry Mugler a murit la 73 de ani. Legendarul designer de modă francez, omagiat de sute de staruri internaţionale

Designerul francez Thierry Mugler, care a dominat moda anilor 1980 şi a continuat să îmbrace staruri internaţionale cu ţinutele sale spectaculoase, a murit duminică la vârsta de 73 de ani din „cauze naturale”, potrivit unui mesaj pe contul său de Instagram.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 09:21

„Cu imensă tristeţe vă anunţăm decesul domnului Manfred Thierry Mugler survenit duminică”, se arată în comunicat. „Sufletul său să se odihnească în pace”. 

Moartea creatorului de modă a fost neaşteptată, a transmis reprezentantul său presei. El avea proiecte şi trebuia să anunţe noi colaborări la începutul săptămânii, a spus Jean-Baptiste Rougeot.

„Ai schimbat percepţia noastră asupra frumuseţii. Moştenirea ta este ceea ce port în tot ce fac”, a scris pe Instagram directorul artistic al Mugler, americanul Casey Cadwallader.

Citește și: Haine care avantajează minionele. Ce să porți ca să pari mai înaltă

Pe acelaşi subiect

Cântăreaţa Diana Ross a distribuit pe Twitter o fotografie cu designerul francez de la o prezentare din Paris în 1990: „O să-mi lipseşti, Thierry Mugler, era un moment minunat în vieţile noastre”, a scris ea. 

„Odihneşte-te în pace, Thierry Mugler”, a scris cântăreaţa Beyonce pe site-ul ei, alături de o fotografie în alb şi negru cu un Thierry Mugler zâmbitor. 

Thierry Mugler a dominat moda anilor '80

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani, apoi a creat propria etichetă „Café de Paris” în 1973, înainte cu un an de a înfiinţa compania „Thierry Mugler”. Siluetele sale structurate şi sofisticate s-au impus rapid, potrivit news.ro. Femeia „Mugler”, cu umerii accenţuaţi, decolteurile adânci şi taliile corsetate, a făcut înconjurul lumii, de la Jerry Hall la Kim Kardashian.

Regizor în suflet, el a marcat spritele devenind pionier în anii 1970 cu spectacole-prezentări. Mai târziu s-a lansat în crearea de parfumuri, primul model feminin, „Angel” lansat în 1992 a avut un foarte mare succes, până acolo încât şi-a disputat primul loc în vânzări cu miticul N°5 de la Chanel.

Colecţiile sale de modă au marcat şi lumea politică, ca în 1985, atunci când ministrul francez al Culturii Jack Lang a fost fluierat în Adunarea Naţională din cauza costumului său cu guler în stil Mao semnat Mugler, purtat fără cravată. Thierry Mugler s-a retras din modă în 2002, dar artiştii de astăzi precum Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B sau Kim Kardashian au purtat ţinutele sale la evenimente importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Thierry Mugler a murit la 73 de ani. Legendarul designer de modă francez, omagiat de sute de staruri internaţionale