Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O mamă și-a aruncat propriul copil pe geam, de la etajul 5. Tânăra de 29 de ani ar suferi de depresie postnatală. Tragedie la Vîșneve, lângă Kiev

Tragedie la Vîșneve, un oraș din regiunea ucraineană Kiev. O tânără în vârstă de 29 de ani a fost reținută și este acuzată de omor cu premeditare, după ce și-a aruncat pe fereastră, de la etajul 5, bebelușul de două luni. Potrivit martorilor, citați de publicația Fakty, copilul era încă în viață când au sosit medicii. Din păcate, băiețelul a murit la spital, din cauza rănilor grave suferite.

de Veronica Micu

la 23.03.2023 , 12:42

Nenorocirea a avut loc în plină zi, marți, 21 martie.

În jurul orei 12.00, chiar tânăra mamă a fost cea care a sunat la poliție, anunțând că și-a aruncat fiul de două luni pe fereastra apartamentului ei aflat la etajul cinci. Până la sosirea poliției la fața locului, spun martorii, femeia nu a coborât să vadă ce s-a întâmplat cu bebelușul. 

Băiețelul a fost internat de urgență, dar, din păcate, medicii nu l-au mai putut salva, a informat poliția din regiunea Kiev. "Anchetatorii investighează toate împrejurările în care s-a produs tragedia. Este posibil ca mama în vârstă de 29 de ani să fi suferit o depresie postnatală", a declarat şeful poliţiei din regiunea Kiev, Andrei Nebitov.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mama de 29 de ani a fost reținută și este acuzată de omor cu premeditare. Potrivit Suspline Media, ea riscă până la 15 ani de închisoare sau detenție pe viață. 

Ce este depresia postpartum

Una din zece mame are un episod de depresie postnatală şi ar avea nevoie de sprijin pentru a depăşi momentul. Baby blues, starea de tristețe și oboseală pe care mamele o resimt în primele zile după naștere, este normală spun specialistii. E firesc. Viața mamei se schimbă odată cu venirea pe lume a unui copil şi ea are nevoie de tot sprijinul în această perioadă. 

Nu este însă mereu aşa. Iar la oboseală şi furtuna hormonală, se adaugă uneori şi propria moştenire genetică, iar rezultatul este ceea ce se cheamă depresie postpartum sau depresie postnatală. Iar manifestările diferă de la femeie la femeie. Sunt însă și câteva constante. Incapacitatea de a te odihni, starea generală de tristețe și inutilitate, lipsa energiei și motivației și chiar detașarea de bebeluș. În acest caz, ideal este ca mama să ceară ajutorul.  "Depresia postnatală începe să ne îngrijoreze în momentul în care mama e din ce în ce mai letargică, mai absentă, nu se mai ocupa de bebeluş, e închisă în lumea ei, nu cere ajutor şi toata dinamica familiei se schimbă. Sunt anumite momente, când este această naştere sau după pierderea unui copil sau după moartea unui copil, depresia poate ajunge la cote patologice şi atunci trebuie să mergem la psihiatru", spune Alina Iliescu, psihoterapeut. 

O depresie postnatală netratată poate fi calea spre o tulburare depresivă severă. Aşa că la primele simptome mama să meargă la terapeut. 

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » O mamă și-a aruncat propriul copil pe geam, de la etajul 5. Tânăra de 29 de ani ar suferi de depresie postnatală. Tragedie la Vîșneve, lângă Kiev