Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă şi-a ucis fiica de 6 ani, speriată că va muri de Covid şi fetiţa nu va supravieţui singură, în Londra. Tatăl, înecat în lacrimi: "Era convinsă că o să moară”

O mamă şi-a omorât fetiţa de doar cinci ani pentru că ea îngrozită că va rămâne orfană dacă ea va muri de Covid. Femeia a recurs la gestul extrem din teamă, crezând că micuţa nu va putea trăi fără ea.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.06.2021, 23:36

Sutha Sivanantham, în vârstă de 36 de ani, şi-a înjunghiat propria fetiţă cu peste 15 lovituri de cuţit, dormitorul apartamentului lor din Mitcham ,sudul Londrei. Ulterior a încercat să îşi pună capăt zilelor.

Mama se plângea de diferite boli de aproape un an, iar soţul a declarat în faţa anchetatorilor că cel mai probabil frica de virus şi restricţiile împotriva Covid au împins-o spre un punct extrem.

Sayagi Sivanantham a fost găsită într-o baltă de sânge cu peste 15 lovituri de cuţit, în locuinţa familiei. Tatăl, Suganthan Sivanantham, a aflat la muncă de tragedie, când a fost chemat pentru a i se spune că soţia lui tocmai ce a omorât copila de doar şase ani.

“Cred că restricţiile ar fi putut avea efect asupra sănătăţii sale mintale. A luat în serios restricţiile şi a fost pietrificată de gândul că va lua virusul, credea că o să moară” a declarat bărbatul în boxa martorilor, în timp ce îşi ştergea lacrimile.

Pe acelaşi subiect

Femeia nu vorbea engleză deşi locuia în Marea Britanie din 2006, după o căsătorie aranjgată cu soţul ei. Bărbat a descris-o ca fiind “o mamă foarte bună”. Din toamna anului 2019, mama ar fi început să se plângă spunând că ar avea anumite dureri misterioase, iar în vara anului următor a început să acuze ameţeli şi pierdere în greutate.

„Inculpatul a dezvoltat o îngrijorare morbidă pe care o suferea de boli grave nediagnosticate. Se pare că a devenit convinsă că avea să moară” a declarat procurorul Bill Emlyn-Jones.

Testele făcute în spital au arătat însă că femeia a fost într-adevăr infectată cu Sars-Cov 2 la un momentdat.

În noaptea dinaintea incidentului, ea și-a întrebat în mod specific soțul dacă va avea grijă de copii în cazul morții ei, a spus domnul Emlyn-Jones: „În dimineața zilei de 30 iunie 2020, ea i-a cerut soțului ei să nu meargă la serviciu, dar a explicat că trebuie să plece, lăsând-o acasă cu fetiţa”.

În cursul zilei ea şi-a sunat câţiva prieteni pentru a le spune că nu se simte bine, că este bolnavă, dar aceştia u încercat să o liniştească spunându-i că totul este în regulă. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16.00, vecinii au fost chemați la apartamentul din Monarch Parade, Mitcham.

“Au găsit-o pe femeie pe podea, cu o plagă gravă înjunghiată în zona abdomenului” a continuat Emlyn-Jones.

Ambele au fost duse la spital cu un elicopter smurd, dar Sayagi a fost declarată la scurt timp decedată. Fusese înjunghiată de 15 ori, iar două dintre răni îi pătrunseseră în inimă. În spital, Sivanantham i-a spus unui doctor că este îngrozită şi că are senzaţia că este pe punctul de a muri.

„Ea a mai spus că în ziua crimei se simțise de parcă ar fi dormit și visează; știa că își face rău, dar ‘nu şi-a dat seama că o răneşte’. Inculpata a fost acuzată la 11 septembrie 2020, iar din apartament au fost confiscate două scrisori. Într-una dintre acestea, ea cere din nou iertare și spune că încă 'nu știe ce i s-a întâmplat în ziua aceea’”.

Sivanantham a fost tratată în spital timp de câteva luni pentru leziunile abdominale. Un psihiatru a constatat că izolarea socială și stresul cauzate de carantina naţională au contribuit la apariţia unor afecţiuni mintale grave.

„La momentul presupuselor infracțiuni, starea mentală a doamnei Sivanantham pare să fi fost dominată de credințe delirante hipocondriace și, prin urmare, anormale. Comportamentul și luarea deciziilor au fost puternic influențate de conținutul credinței sale psihotice. Cu toate acestea, în opinia mea, ea știa probabil natura fundamentală și calitatea acțiunilor sale în momentul atacului și știa că ceea ce face era greșit” a declarat însă dr. Nigel Blackwood, în faţa instanţei.

Soţul: "Știu că, dacă ar fi fost bine, nu ar fi putut să ne omoare fiica"

Potrivit The Sun, mama a negat uciderea fiicei sale, dar a recunoscut omuciderea pe motivul unei responsabilități reduse. Procuratura a acceptat pledoaria.

„Mă simt foarte afectat când trebuie să retrăiesc ce s-a întâmplat cu fiica mea și soția mea” a adăugat tatăl, în timpul declaraţiei sale din boxa martorilor.

El a spus înainte de ucidere familia a trăia o „viață fericită, împlinită și liniştită”. De atunci a trebuit să renunțe la muncă și „fiecare zi este o luptă”. Nu a mai vorbit cu soţia sa, dar a acceptat ideea că nu a fost responsabilă de acţiunile sale: "Știu că, dacă ar fi fost bine, nu ar fi putut să ne omoare fiica".

Sivanantham a fost condamnat la un ordin nedefinit de spitalizare într-un centru de psihiatrie, în timpul audierii de la Old Bailey, de astăzi.

Judecătoarea Wendy Joseph a numit că cazul fiind o „tragedie teribilă”: „Ceea ce este clar este că boala mintală prezentă nu a fost pe deplin apreciată de nimeni din jurul ei, inclusiv de medicii ei. A dezvoltat o îngrijorare morbidă crezând este grav bolnavă și a devenit convinsă că va muri. A doua zi trebuia să aibă alte teste spitalicești și era în mod clar deprimată, posibil în legătură cu ceea ce avea să fie găsit. S-a dus în dormitor pentru o culcare, a luat fetiţa cu ea şi două cuţite"

“Este un caz cu adevărat tragic şi complex care a devastat familia şi comunitatea şi a avut un impact uriaş asupra echipei care s-a ocupat de anchetă. Gândurile noastre vor fi întotdeauna cu Sayagi” a conchis detectivul-şef Katherine Goodwin, de la Met’s Specialist Crime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » O mamă şi-a ucis fiica de 6 ani, speriată că va muri de Covid şi fetiţa nu va supravieţui singură, în Londra. Tatăl, înecat în lacrimi: "Era convinsă că o să moară”