Antena Meniu Search
x

O nouă specie umanoidă a fost descoperită într-o peşteră din Africa de Sud

Descoperire istorică în Africa de Sud. O nouă specie umanoidă a fost găsită într-o peşteră. Mai precis, arheologii au dat peste 15 schelete parţiale pe care le-au studiat îndeaproape vreme de doi ani

Vezi și

O nouă specie umanoidă a fost găsită într-o peşteră. Mai precis, arheologii au dat peste 15 schelete parţiale pe care le-au studiat îndeaproape vreme de doi ani

Iar acum au dat verdictul: aparţin unui strămoş îndepărtat al omului modern şi este totodată cea mai importantă descoperire de acest gen făcută vreodată pe continentul african. 

Când pare că ştiinţa a găsit răspunsul la atâtea întrebări, când aproape toate punctele albe de pe harta lumii au fost umplute, încă avem parte de mistere. Este cea mai semnificativă şi consistentă descoperire a unei fosile care aparţine unui strămoş îndepărtat al omului de pe continentul african.

Noua specie a fost denumită Homo Naledi şi a fost inclusă de oamenii de ştiinţă în grupul Homo, din care face parte şi omul modern. Profesorul Berger, coordonatorului studiului, spune că Homo naledi ar putea fi considerat un fel de "punte" între primatele bipede primitive şi oameni.

Sunt peste 1500 de rămăşiţe a 15 indivizi, de la bebeluşi la copii, gemeni, adolescenţi, tineri, adulţi şi bătrâni.

Oamenii de ştiinţă bănuiesc că specia despre care vorbesc acum a existat în Africa, în urmă cu 3 milioane de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O nouă specie umanoidă a fost descoperită într-o peşteră din Africa de Sud