Antena Meniu Search
x

Video O româncă din Grecia a rezistat 5 zile, între puhoaie, datorită singurul magazin deschis în Volos: "Ne-au dat carne congelată. Tot satul a mâncat grătar"

Sute de români sunt în continuare blocaţi în Grecia şi le este tot mai greu să facă rost de apă şi mâncare în staţiunile izolate din zona Volos. Cele mai mari inundaţii care au lovit ţara în ultima jumătate de secol au ucis şapte oameni. Regiuni mari din ţară sunt încă sub ape, iar autorităţile folosesc drone pentru a le trimite sinistraţilor apă şi medicamente. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 22:40

Vezi și

Un drum rupt de ape în Lefokastron, la 30 de kilometri de Volos, stă în calea salvării a 30 de români, blocaţi în staţiune. Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor elene, dar li s-a transmis să aştepte.

Stațiuni turistice devastate de puhoaie, în Grecia

Staţiunea devastată de puhoaie a rămas fără curent electric. În magazinele care au mai rămas deschise e bătaie pe ultimele produse. Turiştii nu ştiu dacă vor mai găsi provizii: "Suntem de câteva zile fără apă, aici avem curent dar nu este apă şi încercăm să găsim modalităţi de a pleca acasă".

Alt grup de români a avut mai mult noroc. Diana a rămas izolată încă de luni într-o staţiune aflată la 70 de kilometri de Volos. Azi, a fost preluată de o maşină de pompieri, care a reuşit să-şi croiască drum până la ea.

Pe acelaşi subiect

Diana Sava, turistă: Ne-au luat pe mine, soţul, copilul, căţelul şi încă doi localnici. Sunt drumuri rupte, se circulă aşa, pe margine, dar am reuşit să ajungem cu bine.

După o călătorie prin munţi, pentru că podul drumului principal era rupt, a ajuns cu bine în Volos. De aici trebuie să se descurce pe cont propriu. Femeia a rezistat cinci zile datorită supermarket-ului rămas deschis în staţiune, chiar dacă nu mai avea curent.

Diana Sava, turistă: Ieri am reuşit şi am făcut un grătar. A fost cel mai bun grătar din viaţa noastră. Pentru că ne-au dat carnea care fusese congelată şi care oricum se strica şi tot satul a mâncat ieri grătar.

Șapte morți în Grecia, în urma inundațiilor catastrofale

Şapte oameni şi-au pierdut viaţa în Grecia, în urma celor mai mari indundaţii din ultima jumătate de secol. Cel mai grav afectată este Thesalia, unde localităţi întregi au fost înghiţite de apă.

Zi şi noapte, pompierii, împreună cu militarii mobilizaţi, au intervenit pentru a-i salva pe oamenii surprinşi de ape în case. Unii au fost duşi în siguranţă cu elicoterul, alţii, cu bărci.

În regiunea Larissa, autorităţile au folosit drone pentru a trimite medicamente bolnavilor sinistraţi. Ploile au încetat în cea mai mare parte a ţării, însă multe regiuni rămân inundate. În unele locuri, nivelul apei depăşeşte doi metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O româncă din Grecia a rezistat 5 zile, între puhoaie, datorită singurul magazin deschis în Volos: "Ne-au dat carne congelată. Tot satul a mâncat grătar"