Antena Meniu Search
x

O româncă, discriminată în Anglia. Georgiana nu şi-a găsit niciun job cu numele său real, dar când l-a schimbat ofertele au apărut ca prin minune

O româncă stabilită în Anglia s-a plâns de discriminare. Georgiana Popescu spune că nu şi-a găsit de muncă pe măsura calificării sale doar pentru că avea nume românesc. Când şi-a schimbat numele în unul cu rezonanţă englezească ofertele de job-uri au apărut ca prin farmec.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 18:04

O româncă, discriminată în Anglia. Georgiana nu şi-a găsit niciun job cu numele său real, dar când l-a schimbat ofertele au apărut ca prin minune
- DailyMail

Georgiana Popescu a plecat din România în Leeds în urmă cu 8 ani pentru a-şi definitiva studiile. După ce a terminat şcoala, tânăra a încercat să-şi găsească un loc de muncă, dar s-a lovit de o problemă pe care nu o anticipa. Tânăra în vârstă de 26 de ani şi-a spus povestea jurnaliştilor de la DailyMail. Aceasta a precizat că a aplicat pentru mai mult de 100 de job-uri şi, deşi avea studii universitare, primea doar posturi ca lucrător în depozite sau supermarket-uri.

"Dacă vă uitați la statistici, sunt joburi specifice pentru est-europeni. La un moment dat, am primit un job de asistent vânzări în retail. După ce mi-am terminat toate studiile, am aplicat pentru 100 de joburi, multe dintre ele legate de criminologie, însă și de servicii clienți. Îmi amintesc că am căutat și găsit absolvenți britanici de criminologie care primeau slujbe, în timp ce eu nu ajungeam nici măcar la un interviu. Atunci am realizat că numele meu românesc ar putea fi problema", a declarat Georgiana pentru DailyMail.

Astfel, tânăra a mai făcut un CV, identic cu cel folosit până atunci, doar că în cel nou şi-a trecut numele "Sarah C". Temerile sale s-au adeverit aproape instantaneu: la CV-ul cu nume englezesc a primit 11 oferte, conforme cu studiile sale, în timp ce CV-ul cu nume românesc a trecut neobservat şi nu a primit nici măcar o singură ofertă. "Este o problemă extrem de serioasă. Am primit 11 răspunsuri pentru numele Sarah și niciun răspuns pentru numele Georgiana, deși trimisesem același CV. Este extrem de grav. Acest lucru m-a făcut să realizez că problema era reprezentată de numele meu și nu de aplicația mea și de calificările mele", a mai spus românca.

În cele din urmă, Georgiana şi-a găsit un loc de muncă potrivit cu facultatea pe care o terminase: în martie 2022 s-a angajat ca analist fraude. Tânăra a ezitat să vorbească cu reporterii englezi despre experienţa sa. S-a temut că dacă îşi va face publică povestea va fi dată afară şi trimisă înapoi în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O româncă, discriminată în Anglia. Georgiana nu şi-a găsit niciun job cu numele său real, dar când l-a schimbat ofertele au apărut ca prin minune