Antena Meniu Search
x

"O scenă îngrozitoare​". Imaginile groazei pe o șosea din Melbourne. Zeci de copii au fost răniți grav, după ce un camion a lovit în plin autobuzul în care erau

Imaginile groazei pe o șosea din Melbourne. Un autobuz care transporta 45 de copiii s-a răsturnat pe drum, după ce a fost lovit violent de un camion. Mai mulți copii au fost răniți, mulți dintre ei fiind în stare foarte gravă, transmite The Guardian, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 11:30

Imaginile groazei pe o șosea din Melbourne. Zeci de copii au fost răniți grav, după ce un camion a lovit din plin autobuzul în care erau
Imaginile groazei pe o șosea din Melbourne. Zeci de copii au fost răniți grav, după ce un camion a lovit din plin autobuzul în care erau - Capturi YouTube / 7NEWS Australia

Un șofer de camion, în vârstă de 49 de ani, a făcut prăpăd pe o șosea din Melbourne, Australia, după ce a lovit un autobuz școlar care transporta 45 de copii. Impactul a fost atât de puternic încât autobuzul s-a răsturnat, rănind grav mai mulți elevi. Din păcate, unul dintre copii a suferit o amputaţie completă a braţului. Șoferul camionului urmează acum să apară în fața instanței, unde își va primi pedeapsa. 

Autobuzul, care transporta 45 de copii de la şcoala primară din Exford, efectua un viraj la dreapta din Exford Road pe Murphys Road când camionul a intrat în el, provocând răsturnarea acestuia. În încercarea de a salva copiii, dar și pe el, șoferul autobuzului a accelerat pentru a ieși din calea camionului care se apropia cu viteză de autobuz. 

Mai mulți copiii au ajuns în stare gravă la spital 

"Este posibil ca acest lucru să fi diminuat impactul real al camionului în sine", a declarat un oficial al poliției.

Pe acelaşi subiect

El a spus că nu se ştie încă dacă toţi copiii purtau centuri de siguranţă, care a confirmat ulterior că erau disponibile în autobuz. Copiii au fost prinşi în interiorul autobuzului înainte ca martorii şi echipa de intervenție să-i scoată.

Miercuri, poliţia a declarat că 18 dintre ei au fost duşi la spital, precum şi şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani, care a suferit răni care nu îi pun viaţa în pericol. Primul copil a fost operat marţi, la ora 16.30, la mai puţin de o oră după accident.

Directorul general al Royal Children's hospital (RCH), Bernadette McDonald, declarase anterior că nouă copii, cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, au fost internaţi la spital şi că mai mulţi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale ample, inclusiv unul care a suferit o amputaţie completă a braţului.

Doi copii au fost externaţi aseară, dar şapte au rămas în spital în stare gravă. Unul dintre ei se află la terapie intensivă. Mulţi copii vor trebui să fie supuşi la mai multe intervenţii chirurgicale în zilele şi săptămânile următoare şi este probabilă o reabilitare pe termen foarte lung.

„Șoferul autobuzului, în ciuda faptului că a fost rănit, înțeleg că i-a ajutat pe unii dintre copii să iasă din autobuz. Apoi am avut trecători care s-au oprit eroic imediat... având grijă de copiii care au fost scoși din autobuz. A fost o scenă îngrozitoare​”, a spus un polițist.

„Avem câteva familii și copii foarte traumatizați în spitalul nostru în acest moment”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "O scenă îngrozitoare​". Imaginile groazei pe o șosea din Melbourne. Zeci de copii au fost răniți grav, după ce un camion a lovit în plin autobuzul în care erau