Antena Meniu Search
x

Foto O străbunică de 86 de ani, care s-a născut în România, a fost încoronată ''Miss Holocaust Survivor'', în Israel

O străbunică în vârstă de 86 de ani a fost încoronată marţi "Miss Holocaust Survivor" în cadrul unui concurs anual de frumuseţe organizat în Israel, informează Reuters miercuri.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 16:39

O străbunică de 86 de ani a fost încoronată ''Miss Holocaust Survivor''
O străbunică de 86 de ani a fost încoronată ''Miss Holocaust Survivor'' - Profimedia Images

Zece concurente - cu vârste cuprinse între 79 şi 90 de ani - au defilat marţi pe podium într-un muzeu din oraşul Haifa, potrivit AGERPRES. 

Organizatorii concursului, a cărui ediţie de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, au declarat că acesta conferă farmec şi respect unui număr din ce în ce mai mic de femei evreice supravieţuitoare cărora le-a fost furată tinereţea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar care şi-au clădit vieţi noi în Israel.

"După ce am trecut prin Holocaust, nu am visat niciodată ca aş putea ajunge unde mă aflu, cu o familie mare - doi copii, patru nepoţi şi doi strănepoţi", a declarat concurenta Kuka Palmon, care a supravieţuit unui pogrom în ţara sa natală, România. "Totuşi, iată-mă, la această vârstă înaintată, 87 de ani. Este un lucru divin, de nedescris", a adăugat ea.

Câştigătoarea concursului de marţi, Salina Steinfeld, în vârstă de 86 de ani, s-a născut de asemenea în România, unde a supravieţuit ororilor naziste înainte de a se muta în Israel în 1948, potrivit organizatorilor.

Pe acelaşi subiect

Nu toţi sunt de acord cu organizarea unui astfel de concurs

Unele voci critice susţin că acest eveniment ar afecta amintirea celor 6 milioane de evrei ucişi de nazişti.

Dana Papo, a cărei bunică, Rivka, a concurat marţi, a contestat acest punct de vedere, susţinând că toate concurentele "merită ca întreaga lume să vadă câtă frumuseţe se află în aceste femei care au trecut printr-o asemenea oroare". "Le vom arată cât de mult le iubim şi le apreciem. Datorită lor, avem un viitor şi o ţară", a declarat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » O străbunică de 86 de ani, care s-a născut în România, a fost încoronată ''Miss Holocaust Survivor'', în Israel