Antena Meniu Search
x

O tânără care a avut 3 avorturi spontane a născut în final tripleţi: "Nici medicului nu-i venea să creadă"

O mamă care a suferit trei avorturi spontane într-un singur an și-a dezvăluit bucuria după ce a născut în sfârșit tripleţi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.11.2020, 16:32

  • Cuplul mai are o fetiţă născută în 2018.
  • Tânăra a aflat că că suferă de sindromul antifosfolipidic.

Hannah Swift, în vârstă de 30 de ani, și soția ei Siobhan, în vârstă de 40 de ani, din Parkgate, Cheshire, au fost supuse unui tratament pentru fertilizare pe baza inseminării, însă în toate cele trei dăţi în care a rămas însărcinată a suferit un avort spontan.

Cuplul și-a folosit toate economiile pentru a plăti îngrijirile medicale, după ce medicii au diagnosticat-o pe Hannah cu sindromul antifosfolipidic - o tulburare a sistemului imunitar care provoacă un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

După ce a luat anticoagulante pentru afecțiunea sa, Hannah a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit sarcina, întâmpindânu-şi astfel cei trei micuţi, în data de 13 august: Alice, Amelia şi Evelyn

„Am avut trei avorturi spontane înainte de diagnostic și apoi am rămas însărcinată cu tripleţi - a fost absolut uimitor și un șoc complet, dar suntem atât de fericite acum”

Siobhan și Hannah știau că vor o familie și au optat pentru inseminarea intrauterină pentru a avea copii, folosind de fiecare dată același donator de spermă anonim.

După ce a născut-o pe Isabella în mai 2018, Hannah, care este şi asistent social, a fost extrem de confuză dar și absolut devastată atunci când, de trei ori la rând a pierdut sarcina, totul întâmplându-se în decursul unui an.

Durerea era cu atât mai mare cu cât partenera ei, Siobhan, nu putea oricum să poarte în pântecul său un copil, deoarece fusese supusă unei histerectomii complete după o perforaţie la nivelul intestinului.

Au rămas fără opțiuni și, după ce nu au mai primit ajutorul medicilor, au decis să plătească o clinică privată pentru a continua tratamentul în august 2019.

„Nu m-am simțit bine multă vreme după ce am născut-o pe Izzy, iar medicii mi-au oferit şi diagnosticul groaznic ca şi când nu era nimic, au contnuat să-mi spună că am un nivel scăzut de fier sau de aia şi aia şi aia. Aveam deja o perioadă oribilă după ce Sionhan făcuse histeroctomia şi ave anevoie de pungă de colostomie, apoi cele trei avorturi. A fost îngrozitor. Nu puteam înţelege de ce am pierdut aceste sarcini, rămâneam mereu însărcinată apoi aveam parte de avort spontan, iar toate s-au întâmplat în diferite stadii ale fătului.”

Testele au arătat că dezvoltase sindromul antifosfolipidic, o tulburare a sistemului imunitar care determină un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, după primul ei copil.

„Când am auzit diagnosticul a fost înfricoşător, dar apoi am simţit o uşurare pentru că primisem în cele din urmă un răspuns şi puteam începe să iau medicamente care urmau să mă ajute să am un copil. Practic, sindromul provoacă cheaguri de sânge și împiedică oxigenul să ajungă la copil, astfel încât fetuşii vor muri, dar nu știam că îl am, pentru că apăruse după prima naştere”.

Hannah mai avea doar două încercări de inseminare, iar dacă nici de această dată nu reuşea , cuplul ar fi rămas fără opţiuni. Cheltuiseră deja 20.000 de lire sterline pentru tratamentul de fertilitate. Din fericire însă, tratamentul a avut succes. Poate mai mult decât s-ar fi aşteptat, căci Hannah a rămas însărcinată nu cu unul, ci cu trei bebeluşi.

„Sincer, după ce am aflat m-am izbit de o barieră. La propriu. Am ieşit din spitla, nu mă puteam concetra, eram atât de fericită încât am intrat cu maşina într-o barieră. După 3 avorturi spontane să rămân însărcinată cu tripleţi e ceva uimitor. Nici medicului nu-i venea să creadă că sunt de fapt 3 copii. La început a crezut că sunt doar umbre. A fost incredibil. Am fost atât de șocați, dar atât de fericiți, după ce am pierdut trei, am avut şansa de a avea trei.”

De teamă că bucuria nu va ţine prea mult, cele două au decis să ţină totul secret un timp, iar din cauza perioadei de carantină naţională însă, mulţi prieteni, dar şi colegi de serviciu au aflat că au 3 bebeluşi abia după ce a născut.

Bucura a fost însă imensă, atât familia, cât şi prietenii şi cunoscuţii s-au grăbit să cunoască cele trei fetiţe sănătoase şi să felicite cuplul.

Ce este sindromul antifosfolipidic?

Sindromul antifosfolipidic, cunoscut uneori sub numele de sindrom Hughes, este o tulburare a sistemului imunitar care determină un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, potrivit Daily Mail.

Aceasta înseamnă că persoanele care primesc acest diagnostic prezintă un risc mai mare de a dezvolta condiții precum:

- Tromboza venoasă profundă, un cheag de sânge care se dezvoltă de obicei în picior

- Tromboza arterială (un cheag într-o arteră), care poate provoca un accident vascular cerebral sau atac de cord

- Cheaguri de sânge în creier, ducând la probleme de echilibru, mobilitate, vedere, vorbire și memorie

- Femeile însărcinate cu acest sindrom prezintă, de asemenea, un risc crescut de a avea un avort spontan, deși motivele exacte pentru aceasta sunt incerte.

- Sindromul nu cauzează întotdeauna probleme vizibile, dar unele persoane prezintă simptome generale care pot fi similare cu cele ale sclerozei multiple (o afecțiune comună care afectează sistemul nervos central).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O tânără care a avut 3 avorturi spontane a născut în final tripleţi: "Nici medicului nu-i venea să creadă"