Antena Meniu Search
x

O tânără câştigă 20.000 de $ pe lună, postând videoclipuri de un minut. Care este reţeta succesului

Sute de mii de creatori de conţinut câştigă bani din postarea videoclipurilor scurte pe Youtube. Platforma deținută de Google cheltuie zeci de mii de dolari pe lună pentru unii dintre cei mai buni creatori de Shorts; unul dintre ei este influenceriţa Sydney Morgan, scrie CNN

de Redactia Observator

la 06.04.2024, 15:28

O tânără câştigă 20.000 de $ pe lună, postând videoclipuri de un minut. Care este reţeta succesului
O tânără câştigă 20.000 de $ pe lună, postând videoclipuri de un minut. Care este reţeta succesului - Instagram

YouTube a început să ofere creatorilor de conţinut o parte din veniturile din reclame pentru Shorts, într-o încercare de a atrage public şi de a rivaliza cu TikTok. Acum, mai mult de o pătrime din cei peste trei milioane de creatori din Programul de Parteneriat YouTube câștigă bani din Shorts, a anunțat compania într-o postare pe blog. 

"Pentru noi este important să le oferim creatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a ajunge la public, iar urmăritorii sunt interesaţi de videoclipuri scurte, ușor de consumat", a declarat Amjad Hanif, vicepreședinte YouTube, într-un interviu exclusiv pentru CNN.

Pentru YouTube, dezvoltarea şi popularizarea versiunii beta Shorts este crucială pentru a rămâne relevant în fața popularității TikTok-ului, precum și a competiției crescute de la Instagram, Snapchat, X și alte platforme. Videoclipurile scurte au potențialul de a fi o sursă de venit importantă: Meta a declarat în iulie că Reels era programat să aducă venituri publicitare anuale de 10 miliarde de dolari. (YouTube, care a înregistrat mai mult de 31 de miliarde de dolari în venituri totale din reclame de pe întreaga platformă anul trecut, a refuzat să dezvăluie ce venit a realizat datorită extensiei Shorts).  

Pentru a face bani, platformele au nevoie de creatori pentru a produce conținut pe care să-l vândă publicității. YouTube spune că programul său prin care plătește creatorii este unic pentru că le oferă influencerilor o parte din veniturile din reclame, în loc să-i plătească dintr-un "fond de creator" stabilit, un model utilizat de platformele concurente. TikTok, în schimb, a fost criticat anul trecut de unii creatori pentru schimbarea regulilor privind modul în care sunt plătiţi pentru conținutul lor. 

Pe acelaşi subiect

20.000 de $ pe lună pentru videoclipuri scurte postate pe Shorts 

Sydney Morgan, o influenceriţă care postează sfaturi legate de machiaj, a început să publice conținut pe Instagram și apoi pe YouTube în timpul pandemiei, crescând și învățând trucuri de la youtuberii deja consacraţi. Chiar dacă posta din 2020, popularitatea sa a explodat odată cu apariţia Shorts. 

În ziua lansării funcției, a postat un videoclip scurt în care a arătat un look inspirat de emoji-uri, iar clipuleţul s-a viralizat imediat, adunând 30 de milioane de vizualizări. "Folosesc Shorts ca un instrument pentru a ajunge la un public nou şi pentru a-l arage către conținutul care m-a consacrat", pe celelalte reţele pe care le foloseşte.  

Shorts este acum principala sursă de venit a lui Sydney, ajungând la aproximativ 20.000 de dolari în fiecare lună. "Fac mai mulți bani într-o lună doar din partajarea veniturilor Shorts de pe YouTube decât pot face pe alte platforme comparabile într-un an", a spus ea

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » O tânără câştigă 20.000 de $ pe lună, postând videoclipuri de un minut. Care este reţeta succesului