Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O tânără de 28 de ani care a scos capul pe fereastra unui tren cu viteza de 75 km/h, ucisă de o ramură de copac, în Marea Britanie

Concluzie oficială în cazul morţii unei tinere de 28 de ani care şi-a pierdut viaţa într-un tren cu destinaţia Bristol Temple Meads, după ce s-a aplecat peste fereastră în timpul deplasării şi a fost lovită de o ramură de copac.

de Redactia Observator

la 05.06.2021 , 11:22

În imagine: O femeie cu pălărie, pe un epron, în gară O tânără de 28 de ani care a scos capul pe fereastra unui tren cu viteza de 75 km/h, ucisă de o ramură de copac - Shutterstock

Bethan Roper se întorcea acasă în Țara Galilor de Sud pe data de 1 decembrie 2018, după o zi de cumpărături de Crăciun cu prietenii din Bath, Somerset. Serviciul feroviar London Paddington cu destinaţia Exeter folosea vagoane prevăzute cu ferestre care permit pasagerilor să folosească mânerul din exterior atunci când trebuie să coboare pe peron.

Anchetatorii au declarat ulterior că panoul de avertizare de deasupra ferestrei,un autocolant galben cu cuvintele: „Atenție, nu vă aplecați pe fereastră atunci când trenul se mișcă”, nu era un factor de descurajare suficient.

După moartea unui pasager care a sfârşit în condiţii similare, aplecat peste o fereastră într-un tren din sudul Londrei, în august 2016, serviciul feroviar a finalizat o evaluare a riscului de accidentare gravă, chiar fatală în cazul folosirii mecanismului ferestrei cu mâner.

Articolul continuă după reclamă

Ulterior a fost pus în aplicare un plan de instalare a unor semne de avertizare îmbunătăţite până în luna mai 2018, dar marcajul nu a oprit-o pe domnişoara Roper să folosească fereastra pentru a privi în afara trenului, şapte luni mai târziu. A fost rănită mortal la doar câteva minute după ce trenul a părăsit staţia Bath, lovindu-şi capul de o ramură de frasin crescută pe un teren adiacent liniei de cale ferată. La momentul tragediei, trenul se deplasa cu distanţa de 75 km/h.

Tragedia ar fi putut fi evitată

În urma unei autopsii, medicul legist a constatat că Bethan a murit din cauza rănilor extrem de grave suferite în zona capului. Testele de toxicologie au constatat că se afla şi în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie în sânge de 142 mg în 100 ml de sânge.

Un purtător de cuvânt al agenţiei feroviare a declarat că arborele fusese supus unor inspecţii în 2009 şi 2012 ca parte a responsabilităţii autorităţilor pentru gestionarea vegetaţiei pe şinele de tren. Copacul crescuse pe terasament cu până la cinci metri în direcţia calei ferate, fiind ulterior colonizat de două tipuri de ciuperci de dezintegrare a lemnului. Una dintre ramurile afectate de coroziune era desprinsă de arbore, căzută în apropiere de linia de cale ferată.

Anchetatorii spun că tragedia ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost efectuate alte inspecţii de specialitate în zona respectivă. În urmă cu cinci zile a fost formulată o concluzie oficială în cazul morţii tinerei, ca urmare a unei anchete care a durat mai bine de 2 ani.

“Bethan a murit ca urmare a unui incident la bordul trenului cu destinaţia Bath- Bristol Temple Meads, în data de 1 decembrie 2018. Bethan s-a urcat în tren sub influenţa alcoolului. În ciuda semnului de avertizare s-a aplecat peste fereastra din dreptul uşii în timp ce trenul se deplasa. A fost lovită de ramura unui copac, suferind o rană fatală la cap” a declarat un purtător de cuvânt.

Maria Voisin, medic legist, a adăugat că nu va exista un raport destinat prevenirii viitoarelor decese dat fiind faptul că serviciul feroviar va renunţa la pilonii puşi în dreptul căilor de acces, introduşi pentru prima dată în anii 1970, aceştia fiind treptat eliminaţi și înlocuiți cu uși care se deschid și se închid cu utilizarea unui buton electronic, potrivit The Sun.

Bethan Roper, din Penarth, Țara Galilor de Sud, lucra pentru organizația caritabilă Welsh Refugee Council și a fost președintă a Young Socialists Cardiff. Întreaga familie a fost devastată la aflarea veştii, iar prietneii, colegii şi toţi cei care au cunoscut-o au adus omagii şi au inundat reţelele de socializare cu mesaje de condoleanţe.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » O tânără de 28 de ani care a scos capul pe fereastra unui tren cu viteza de 75 km/h, ucisă de o ramură de copac, în Marea Britanie