Antena Meniu Search
x

Foto O tânără mamă și-a purtat bebelușul mort în pântece 10 săptămâni, ca sora geamănă să aibă șanse la viață

O tânără mamă povestește cu inima frântă cum a purtat în pântece timp de 10 săptămâni fiica ei moartă, ca să-i ofere surorii ei gemene cea mai bună șansă de supraviețuire. ”A fost agonizat”, povestește Florence Plant.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.11.2020, 13:38

  • Femeia a fost diagnosticată pe timpul sarcinii cu Sindrom de transfuzie de tip twin-to-twin (TTTS), ceea ce a însemnat că gemenele ei primeau o cantitate inegală de sânge placentar.
  • La 25 de săptămâni de sarcină, unul dintre bebeluși a murit.

Tânăra mamă din Leicester a fost diagnosticată pe timpul sarcinii cu o afecțiune numită Sindrom de transfuzie de tip twin-to-twin (TTTS), ceea ce a însemnat că gemenele ei primeau o cantitate inegală de sânge placentar.

La 25 de săptămâni, femeia a aflat că una dintre fetițe, Minnie, a murit, iar medicii i-au oferit posibilitatea de a-și pune capăt sarcinii.

Dar Florence a ales să continue sarcina și să-și poarte gemenele în pântec până la termen, în speranța că celălalt bebeluș, fetița Hettie, va supraviețui. 

Acum, când Hettie se pregătește să sărbătorească prima ei aniversare, tânăra mamă și-a adunat toate puterile pentru a-și spune povestea. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florence spune că încă se luptă cu pierderea lui Minnie, adăugând: „În unele zile pot face față durerii mai bine decât în altele”. 

Condiția care a afectat sarcina lui Florance afectează 10-15% dintre gemenii care împart aceeași placentă - gemelaritatea monocorionică. Aceasta face ca vasele de sânge din placentă să fie dispersate inegal, astfel încât unul dintre bebeluși primește mai mult sânge decât celălalt.

Acest lucru pune presiune pe organele „geamănului primitor” (Hettie) care primește mai mult sânge, lăsând în același timp „geamănul donator” (Minnie) incapabil să crească.

Pe 26 septembrie 2019, moașa i-a dat vestea tinerei mame că una dintre fetițele ei nenăscute încă a murit.

"Nu-mi venea să cred că îmi spunea că Minnie a murit. Am intrat în stare de șoc. Apoi, în următoarele cinci săptămâni nu s-au produs schimbări, lucrurile nu s-au înrăutățit, așa că am crezut că totul este va fi bine. (...) Cumpărasem două pătuțuri, un cărucior dublu și o mulțime de ținute pentru cele două fetițe. Gândul că trebuie să mă întorc la magazin și să returnez un pătuț sau să ne schimbăm căruciorul dublu cu un singur cărucior m-a rupt. Nu puteam să accept”, povestește femeia, potrivit The Sun.

Florenței i s-au oferit trei opțiuni, prima fiind aceea de a livra ambii bebeluși la 25 de săptămâni. Dar acest lucru ar fi fost extrem de riscant pentru Hettie, având în vedere că bebelușii născuți la 24 de săptămâni au șanse modeste de supraviețuire. 

Pentru că opțiunea de a renunța definitiv la sarcină nici nu a fost luată în calcul de tinerii părinți, aceștia au decis să încearcă să ducă ambii bebeluși la termen. Chiar și cu această opțiune, medicii se așteptau ca Hettie să moară, ori să aibă leziuni cerebrale severe.

Din fericire, micuța Hettie s-a născut fără probleme de sănătate.

„Vorbim întotdeauna despre Minnie cu Hettie și mergem deseori să-i vizităm mormântul, astfel încât Hettie să știe de sora ei geamănă. Suntem atât de recunoscători că o sărbătorim pe Hettie la prima ei zi de naștere, pentru că pe tot parcursul sarcinii am crezut că voi rămâne fără ele, așa că e uimitor să avem șansa asta”, a mai spus Florence. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » O tânără mamă și-a purtat bebelușul mort în pântece 10 săptămâni, ca sora geamănă să aibă șanse la viață