Antena Meniu Search
x

Peste 90 de morti in urma tornadei din Oklahoma

O uriasa tornada a facut prapad la periferia orasului american Oklahoma City. Peste 50 de oameni, intre care cel putin 20 de copii, au murit, dar bilantul final va fi, probabil, mai grav

Vezi și

UPDATE 11:30: Cel mai recent bilant al victimelor tornadei care a lovit statul american Oklahoma, a ajuns la 91 de morti. Autoritatile au mai recuperat 40 de corpuri.

Intregi cartiere au fost facute una cu pamantul de tornada cu un diametru de sute de metri. Tornada calificata drept "masiva" sau "monstruoasa" a lovit in plin suburbiile orasului Oklahoma City. Meteorologii estimeaza ca rafalele de vant au atins chiar si 320 de kilometri pe ora. Zeci de cladiri au fost prefacute in ruine.

"Nu am mai vazut niciodata asa ceva, in cei 18 ani de cand relatez despre tornade aici, in Oklahoma City. Este, fara indoiala, cea mai inspaimantatoare", a declarat un jurmalist. Printre cladirile lovite in plin s-a numarat si o scoala primara. A fost si unul din primele locuri spre care s-au indreptat salvatorii, dupa trecerea furtunii. Ei au reusit sa aduca la lumina mai multi elevi ingroziti. "Erau doar resturi, doar masini rasturnate. Mama era sa lesine in masina ei", povesteste un copil. Mama elevului, profesoara la aceeasi scoala, a scapat cu viata, dar zeci de oameni au murit si peste o suta sunt raniti. Multi altii au supravietuit ca prin minune, in adaposturile subterane, in timp ce casele le erau distruse.

Tornada a declansat si mai multe incendii, pe care pompierii le-au stins cu greu. Martorii nu puteau crede ca este, intr-adevar, real ceea ce vad cu ochii. "Era un zgomot pur si simplu insuportabil si puteai vedea lucruri care zburau peste tot, exact ca in filmul "Twister", a povestit un alt martor.

Retelele electrice si telefonice sunt, si ele, scoase din functiune. Localnicii spun ca tornada a fost mai puternica decat cea care a facut 40 de victime in aceeasi regiune, in 1999. Presedintele Barack Obama a oferit statului Oklahoma ajutorul intregii natiuni pentru depasirea urmarilor dezastrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Peste 90 de morti in urma tornadei din Oklahoma