Antena Meniu Search
x

Video "Oamenii ţipau şi fugeau, a fost înfricoşător". Atacatorul din Chicago a fost reţinut după ce a ucis şase oameni şi a rănit alţi 30 la parada de Ziua Independenţei

Atac armat cu şase morți și aproape 30 de răniți, în timpul unei parade de Ziua Naţională a Statelor Unite. Tragedia s-a produs după ce o persoană a deschis la întâmplare focul asupra mulţimii de pe acoperișul unei clădiri, într-o suburbie din orașul american Chicago. Un posibil suspect - un bărbat de 22 de ani, considerat de polițiști extrem de periculos, a fost deja reţinut și se fac în continuare cercetări asupra cazului.

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 08:24

Vezi și

Așa s-a încheiat parada de 4 iulie în cartierul "Highland Park" din Chicago. Părinți cu bebeluși în cărucioare, copii pe biciclete și zeci de persoane adunate să petreacă pașnic Ziua Independenței, fugind pentru a căuta adăpost din calea împușcăturilor. Momentul a fost cu atât mai periculos cu cât gloanțele veneau de deasupra lor. Atacatorul nevăzut a deschis focul de pe acoperișul unei clădiri cu o armă de mare calibru, găsită ulterior de poliție. "Oamenii țipau și fugeau...a fost cu adevarat traumatizant și înfricoșător", a declarat un participant la eveniment.

Principalul suspect, în vârstă de 22 de ani, a fost identificat de autorități după ore bune de căutări. Acesta a fost prins și arestat, la un semafor, în momentul în care încerca să fugă cu mașina. Autoritățile au declarat că 5 dintre victimele decedate au murit la fața locului, iar a șasea a murit la spital. Vârsta celor răniți variază între 8 și 85 de ani, iar medicii spun că în jur de patru pacienți sunt copii.

Președintele amercian, Joe Biden, a comentat situația într-o conferință de presă pentru celebrarea Zilei Independenţei, la Casă Albă. Acest eveniment, care a avut loc chiar de ziua naţională a Statelor Unite, este doar unul dintr-o serie lungă care a zguduit recent naţiunea americană. La începutul lunii trecute, un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi şi doi profesori într-o şcoală din Texas. Iar în luna mai, alt tânăr de 18 ani a ucis 10 oameni, după ce a deschis focul într-un magazin din Buffalo, New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Oamenii ţipau şi fugeau, a fost înfricoşător". Atacatorul din Chicago a fost reţinut după ce a ucis şase oameni şi a rănit alţi 30 la parada de Ziua Independenţei