Antena Meniu Search
x

Obama, in vacanta cu soacra. Vezi AICI cat il costa concediul!

Familia prezidentiala americana a plecat intr-o vacanta de lucru de opt zile pe continentul african. Costul ridicat al calatoriei, adica 100 de milioane de dolari, i-a infuriat pe americani, care protesteaza ca familia Obama nu se supune acelorasi masuri de austeritate impuse tarii

Impreuna cu cele doua fiice ale sale, Prima Doamna, mama soacra si o nepoata, presedintele american si-a luat zborul la bordul Air Force One miercuri dimineata cu destinatia Africa. Odata cu el, alte cateva avioane cargo ce vor transporta unitati speciale de securitate, 56 de masini intre care 18 limuzine si trei camioane ce vor transporta geamuri antiglont. Acestea vor fi montate locuintelor ce vor adaposti Prima Familie a Americii pe durata vacantei.

Incercarea de a dezvolta relatiile cu Africa prin intermediul acestei vacante de lucru este una pe care locuitorii continentului o privesc cinic. In contrast cu Administratiile Clinton si Bush, care au pus un accent marit relatiei americane cu natiunile africane, presedintele Obama a ignorat pana in acest moment continetul din care-si trage originea. Este doar ce-a de-a doua sa vizita in randul africanilor, evident nemultumiti de lipsa de atentie.

Mai multe ziare americane concluzioneaza ca aceasta vizita in Africa este inoportuna din mai multe puncte de vedere. In primul rand situatia de sanatate tot mai precara a lui Nelson Mandela, erou de 94 de ani si fost presedinte al Africii de Sud.

Sursa: jurnalul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Obama, in vacanta cu soacra. Vezi AICI cat il costa concediul!