Antena Meniu Search
x

Obama: Strategia Rusiei în Siria este "sortită eșecului"

Președintele Statelor Unite Barack Obama a estimat vineri că strategia Rusiei în Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este "sortită eșecului"

Președintele Statelor Unite Barack Obama a estimat vineri că strategia Rusiei în Siria de a acorda sprijin regimului lui Bashar al-Assad este "sortită eșecului"

"Rusia împărtășește angajamentul nostru de a lupta împotriva extremismului violent", a explicat Obama la o întâlnire cu militari americani la baza Fort Meade (Maryland, estul Statelor Unite) pentru a comemora atacurile din 11 septembrie 2001.

"Dacă sunt dispuși să lucreze cu noi și cu cele 60 de țări ale coaliției, atunci există posibilitatea unui acord politic de tranziție", a mai declarat el.

"Vestea proastă este că Rusia continuă să creadă că Assad este cineva care merită să fie sprijinit", a adăugat Obama, promițând să transmită un mesaj clar Rusiei: "Nu puteți continua să aplicați o strategie ce este sortită eșecului".

Liderul sirian este "distrugătorul poporului său", a acuzat Obama, subliniind că Assad și-a transformat țara într-o zonă ce atrage" jihadiștii din întreaga regiune".

Statele Unite au anunțat o recentă desfășurare de material și soldați ruși în apropiere de Latakia, fief alawit al președintelui Bashar al-Assad, amintește France Presse.

Moscova a negat orice consolidare a prezenței sale militare în Siria. Ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov a admis totuși că avioanele rusești cu destinația Siria transportau de asemenea echipamente militare și nu doar ajutor umanitar așa cum a dat asigurări până acum.

Vineri, Rusia a cerut coaliției internaționale conduse de SUA să coopereze cu Damascul pentru a-și coordona mai bine loviturile aeriene contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Obama: Strategia Rusiei în Siria este "sortită eșecului"