Antena Meniu Search
x

Foto Obligați să se violeze între ei, legați de copaci și aruncați în gropi de gunoi. Pedepsele primite de soldații ruși de pe front: "Se uită râzând"

Soldații ruși sunt supuși unor pedepse extrajudiciare brutale pe linia frontului din Ucraina, fiind legați de copaci, forțați să se violeze unii pe alții și aruncați în gropi de gunoi, potrivit unui articol șocant al publicației ruse independente Verstka, potrivit Business Insider.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 11:18

Obligați să se violeze între ei, legați de copaci și aruncați în gropi de gunoi. Pedepsele primite de soldații ruși de pe front
Obligați să se violeze între ei, legați de copaci și aruncați în gropi de gunoi. Pedepsele primite de soldații ruși de pe front - Profimedia

Timp de trei luni, publicația a intervievat mai mulți soldați ruși, care au descris modul în care trupele recrutate din închisorile rusești agresează și abuzează soldații mobilizați, în timp ce comandanții rămân în siguranță, departe de front. 

"Condamnații noștri și-au pierdut complet capul", a declarat un soldat, invocând lipsa de rotație pe linia frontului și numărul tot mai mare de decese. 

Publicația a obținut un videoclip în care patru bărbați dezbrăcați sunt loviți și abuzați verbal de personalul militar și apoi forțați să intre într-o groapă săpată. Soldatul care a împărtășit filmarea șocantă, Misha Maltsev, a spus că aceasta este o formă tipică de pedeapsă neoficială pentru cei care beau sau se droghează în timpul serviciului.

Torturați și legați de copaci

Pe acelaşi subiect

El a mai susținut că trupele de justițiari "îi forțează apoi să facă sex. Ei stau și se uită. Râzând, urinează peste ei. De parcă s-ar uita la televizor".

"E Iadul aici". a spus un alt soldat rus. "Se ucid între ei. Ordinele sunt stupide. Toată lumea înțelege că nu poți reuși, dar oricum îi trimit să moară."

Verstka a publicat, de asemenea, un videoclip care pare să arate un soldat neidentificat legat de un copac. Cei care refuză să lupte sunt, de asemenea, supuși unor pedepse brutale. Semyon Kiskorov, un soldat rus, a declart că cei care refuză să lupte sunt legați de copaci, fără să aibă voie să mănânce sau să bea apă zile întregi. El a susținut că acest lucru i s-a întâmplat lui și fratelui său în noiembrie 2023, după ce au refuzat să atace.

Misha Maltsev a spus că soldații răniți sunt cusuți și trimiși înapoi la luptă, iar cadavrele camarazilor lor morți sunt adesea lăsate să putrezească în jurul lor.

Într-un al treilea videoclip, doi bărbați par să fie bătuți cu bastoane în timp ce trag cu mitralierele aproape de cap. 

"Vă rog să mă iertați", urlă unul dintre cei „pedepsiți”.

Unitățile "Storm Z”

Armata rusă a suferit pierderi grele de-a lungul războiului, unii analiști descriind folosirea tacticii „valului uman”, care încearcă să copleșească pozițiile ucrainene prin trimiterea de mase de soldați pe jos. Acești soldați sunt adesea slab antrenați sau prost echipați, ceea ce duce la creșterea numărului de decese. Anul trecut, Kremlinul a înființat unități „Storm Z”. Unele dintre trupele din această forță sunt infractori condamnați care merg pe front în schimbul reducerii pedepselor.

Soldații din acest grup suferă de alcoolism, sunt implicați în jafuri și sunt predispuși la dezertare, a declarat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Obligați să se violeze între ei, legați de copaci și aruncați în gropi de gunoi. Pedepsele primite de soldații ruși de pe front: "Se uită râzând"