Antena Meniu Search
x

Oficial ucrainean: 70 de soldați au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra unei baze militare din Ohtîrka

În jur de 70 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, duminică, într-un atac al artileriei ruse asupra localităţii Ohtîrka, la nord-est de Kiev, a anunţat un oficial local, citat de BBC.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 09:27

Oficial ucrainean: 70 de soldați au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra unei baze militare din Ohtîrka
Oficial ucrainean: 70 de soldați au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra unei baze militare din Ohtîrka - Радыё Свабода / Radio Europa Liberă

Dmitro Zhiviţki, şeful administraţiei de stat a regiunii Sumi, spune că atacul a distrus o unitate militară ucraineană, iar salvatorii şi voluntarii au recuperat cadavrele din moloz.

"Au murit mulţi oameni. În prezent, în cimitir se pregătesc locuri pentru aproximativ 70 de soldaţi ucraineni morţi", a scris el pe Telegram. "Dar şi inamicul a primit ceea ce merită”, a adăugat el, spunând că în oraş sunt "o mulţime de cadavre ruseşti”, care acum sunt date Crucii Roşii.

Afirmaţiile sale nu putut fi verificate din surse independente, notează BBC.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Convoiul rusesc este uriaș, se întinde pe aproximativ 64 de kilometri. De la începutul războiului, în 24 februarie, soldații ucraineni au răspuns cu mult curaj și refuză cu îndârjire să predea teritoriul lor rușilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Oficial ucrainean: 70 de soldați au murit în urma bombardamentelor rușilor asupra unei baze militare din Ohtîrka