Antena Meniu Search
x

Video Ore decisive în Ucraina. Kiev, sub bombardament. O fetiţă de doar 6 ani a fost ucisă în urma atacurilor cu rachetă

Noapte de foc pentru capitala Ucrainei. Bombele au început să răsune în jurul Kievului încă de la lăsarea nopţii, pe măsură ce un convoi uriaș format din tancuri şi blindate ruseşti se îndrepta spre oraş. Au fost lovite un centru de comunicaţii radar, dar şi mai multe clădiri rezidenţiale. Şi ieri, pe parcurusul întregii zile, marile oraşe din Ucraina au fost ţinta bombelor. Autorităţile vorbesc de zeci de morţi. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 08:49

Vezi și

A şasea noapte de asediu în Ucraina a început cu explozii puternice lângă Kiev. Bombardamentele lansate de trupele ruseşti ar fi lovit un centru de comunicaţii radar din Brovarî, o mică localitate de lângă capitală. Focul s-a înteţit pe măsură ce au trecut orele. Cel puţin cinci clădiri rezidenţiale ar fi fost distruse, potrivit autorităţilor ucrainene. Rachetele care brăzdau cerul au fost filmate şi de locuitorii de aici care au avut curajul să iasă la ferestre. 

Primarul din Kiev, Vitali Kliciko a îndemnat din nou cetăţenii să reziste, într-un mesaj video. 

Străzile capitalei s-au golit, pe măsură ce sirenele au intrat în funcţiune. În spitalul de copii din oraş, toţi pacienţii au fost mutaţi în subsol de teama bombardamentelor. Tot aici stă şi personalul medical, care lucrează la foc continuu, fără să mai meargă acasă.

Oleh Godyk, chirurg: Pot spune, cu durere în inimă, că primul pacient pe care l-am operat de când a început războiul a fost un băiat de şase ani cu şrapnel în gât. Ne-am ocupat de el şi este în viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Imagini filmate din satelit arătau, ieri, după amiază, un convoi uriaș format din tancuri, blindate şi vehicule se suport ruseşti care se îndrepta spre capitala Ucrainei. 

O ploaie de rachete a lovit oraşul Harkov

Dacă spre seară atacul s-a îndreptat asupra Kievului, ieri, o ploaie de rachete a lovit oraşul Harkov.

Pe targă este o fetiţă de doar 6 ani, care a căzut victimă a bombardamentelor ruseşti. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: În doar patru zile, 16 copii ucrainieni au murit ca rezultat al atacurilor ruseşti. 16.  45 de copii au fost răniţi.

Explozia unei rachete a lăsat o femeie infirmă. 

Oficialii ucraineni au anunţat că 350 de civili au fost ucişi, dar bilanţul nu include şi victimele bombardamentelor de ieri, care s-ar ridica la câteva zeci. 

Lupte grele și în Odessa

Si in Odessa s-au dus lupte grele. Echipa Observator a fost prinsă într-un atac.

Laurenţiu Rădulescu, trimis special în UcrainaSe aud focuri de armă! Lovituri de rachete! Vom merge undeva la aproximativ 100 de metri, într-un adăpost! Odessa este atacată din nou!

Cea mai cârncenă luptă se dă în continuare pentru Capitală. 

Imagini suprinse din satelit arată coloane de blindate, protejate din aer de elicoptere, care se îndreaptă spre Kiev. Ucraina crede că atacul urmează să aibă loc în câteva ore şi a pus în alertă toate trupele de care dispune. 

Brigăzile de voluntari sunt pe poziţie, la fel rezerviştii. Ucraineni de rând, bărbaţi şi femei, tineri şi mai puţin tineri, au venit să se înarmeze pentru ţară. Vor să-şi apere familiile şi viitorul.

Forţele ruse au ocupat până acum două oraşe mici din sud-estul Ucrainei. Din aer, oraşele pe unde au trecut ruşii sunt aproape distruse. Sute de mii de oameni au fugit deja din ţară. 

Cei rămaşi, simt şi efectele economice ale războiului. Oamenii se bat pur si simplu pe mâncare şi jefuiesc magazinele alimentare. Devenit simbolul rezistenţei ucrainene, Volodimir Zelenski este inamicul nr 1 al lui Vladimir Putin.

400 dintre cei mai periculoşi mercenari ar fi primit ordin să îl elimine pe preşedintele Zelenski

400 dintre cei mai periculoşi mercenari, asasini plătiţi sub comanda unui oligarh apropiat lui Vladimir Putin, ar fi primit ordin să îl elimine pe preşedintele Zelenski, potrivit jurnaliştilor britanici. Ar fi fost aduşi tocmai din Africa şi plătiţi regeşte. 

Ca să câştige războiul cu Ucraina, Vladimir Putin aruncă în joc toţi aşii de care dispune. A dat deja alerta nucleară şi ar fi trimis rachetele termobarice, cele mai puternice arme ale Rusiei în Cecenia şi Siria. Şi Belarus e gata să intre în război alături de Rusia. Un avion cu paraşutişti ar fi decolat ieri dimineaţă spre Ucraina. Oamenii obişnuiţi nu par însă de acord cu oficialii. 

O dovadă de solidaritate vine şi din partea echipajului unei nave georgiene, care a  refuzat să ajute o navă rusească. Forţele ucrainene sunţin că ar fi eliminat peste 5.000 de militari ai armatei ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ore decisive în Ucraina. Kiev, sub bombardament. O fetiţă de doar 6 ani a fost ucisă în urma atacurilor cu rachetă