Antena Meniu Search
x

Oficial ucrainean: Militarii ruși de la graniță nu sunt pregătiți pentru o invazie imediată, ci sunt folosiți pentru șantaj

Un înalt oficial ucrainean a declarat miercuri că trupele ruse mobilizate la graniţe nu sunt pregătite pentru o invazie iminentă a ţării sale, aşa cum se tem occidentalii, ci au servit mai mult ca un ''şantaj'' din partea Kremlinului, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 11.02.2022 , 10:04

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

''Vedem o concentrare a forţelor armate, dar nu există formare de unităţi de asalt. Nu vedem că infrastructura necesară este pusă în aplicare pentru o escaladare imediată'', a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Ganna Malyar.

''Rusia foloseşte concentrarea de trupe pentru (a face) presiuni politice şi şantaj'', a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă la Avdiivka, pe linia de front între militarii ucraineni şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei.

Ganna Malyar a apreciat că obiectivul Moscovei este ''să ruineze alianţele politice şi de securitate occidentale''. Ea a reiterat poziţia ţării sale conform căreia ''războiul ruso-ucrainean a început în 2014'', când rebelii pro-ruşi susţinuţi de Rusia au ocupat teritorii din estul Ucrainei la scurt timp după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, în sud.

Articolul continuă după reclamă

Rusia a mobilizat zeci de mii de soldaţi la graniţele cu Ucraina de la sfârşitul anului 2021, provocând temeri de un atac de amploare. În special, Statele Unite au menţionat în mod repetat o ameninţare iminentă de invazie, scrie Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Oficial ucrainean: Militarii ruși de la graniță nu sunt pregătiți pentru o invazie imediată, ci sunt folosiți pentru șantaj