Antena Meniu Search
x

Oficial ucrainean: Autorităţile au reuşit să limiteze scurgerea de amoniac de la uzina de produse chimice din Sumî, după două ore

O scurgere de amoniac a fost anunţată la o uzină de produse chimice din Sumî,  informează BBC.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 09:52

Oficial ucrainean: Scurgere de amoniac la o uzină de produse chimice din Sumî - Profimedia

Update: 9.30: Autoritățile din Sumî spun că au reușit după aproximativ două ore să limiteze scurgerea de amoniac de la o uzină de produse chimice, cauzată de bombardamentele ruseşti, spune guvernatorul Dmitro Jiviţki, citat de BBC,

„Echipele de urgență lucrează pentru a elimina norul de amoniac. Nu există nicio amenințare pentru populație", a spus el la Telegram.

Tot guvernatorul regiunii Dmitro Jiviţki a făcut anunţul iniţial şi a avertizat că persoanele aflate pe o rază de cinci kilometri de uzina Sumîhimprom trebuie să părăsească zona, deoarece gazul este periculos. Oficialul nu a informat ce a provocat scurgerea.

Război Rusia-Ucraina, Ziua 26. Ultimatum pentru predarea oraşului Mariupol

Pe acelaşi subiect

Ucraina a respins categoric ultimatumul primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol, informează luni Reuters.

Ucraina a primit termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru preda Mariupolul, apoi, între orele 10 - 12, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare, garantând tuturor celor care vor ieși că nu vor fi uciși, a spus, duminică seara, generalul rus Mihail Mizintsev.

„Depuneți armele”, a spus liderul militar rus Mihail Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării. Comentariile sale au fost făcute într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării, potrivit Reuters. „S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă", a mai spus Mizintsev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Oficial ucrainean: Autorităţile au reuşit să limiteze scurgerea de amoniac de la uzina de produse chimice din Sumî, după două ore